Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Globetrottern Johansson redo för Sundsvall

Hedemoras hopp i den stora idrottsvärlden fortsätter sin resa mot VM i Ryssland senare i sommar.
Nytt stopp i SM-staden Sundsvall, dit Jennie Johansson reste med landslagskompisen Sarah Sjöström under tisdagseftermiddagen.

Annons

Väl framme handlade det om att försöka "simma bort" den fyra timmar långa bilresan ur kroppen.

– Det är alltid bra att känna på vattnet innan man ska börja tävla och när jag tänker efter har jag ju tävlat här tidigare. Det var när SM och junior-SM senast avgjordes här, för tio år sedan. Men fråga mig inte hur det gick och så, det kommer jag knappt i håg ...

Då, 2005, tävlade 27-åriga Johansson fortfarande för moderklubben hemma i Hedemora.

Nu är det storklubben Neptun i Stockholm som gäller, efter att tidigare tävlat för Uppsala i ett antal år, och träningen den senaste vintern har, som bekant, skötts i Australien.

– Det har funkat väldigt bra och efter att vi varit på läger på Teneriffa sedan jag kom hem i våras har jag också hunnit med att tävla i Rom (klassiska Sju Kullars Trofé) med gott resultat. Jag fick det formbesked jag ville ha och nu hoppas jag det fortsätter på den vägen under SM här i Sundsvall.

– Annars är ju vi som är förhandsnominerade långt i från formtoppade under den här tävlingen. Årets stora mål är ju VM i Kazan i slutet av juli och det är då det förhoppningsvis ska stämma fullt ut.

Efter ett tiotal mästerskapsmedaljer från EM, där hon pallat både i kort och lång bana, är Jennie Johansson långt i från nöjd och mätt.

Hon väntar fortfarande på ett guld i storinternationella sammanhang, och även om EM är snäppet under VM i kvalitet känner hon optimism. Inför Kazan-VM i sommar och Rio-OS näst år.

– Bröstsimmet i Europa håller hög klass. Det gör ju inte motivationen sämre, säger Jennie Johansson.

Mer läsning