Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaspelaren stod för succéavslutning: "Otroligt roligt"

/

Robin Håkansson gick riktigt starkt under andra dagen av SM i handigolf.
Hemmaspelaren slutade femma – och gjorde sitt bästa resultat sedan benamputationen.
– Allt stämde, säger han.

Annons

Vi har tidigare berättat om Robin Håkanssons väg tillbaka till golfen efter att han drabbats av cancer och fick amputera sitt ena ben. Ett tv-inslag som du kan se här ovan.

När SM i handigolf sedan avgjordes på Timrå golfbana under tisdagen slutade Öjestrandsspelaren femma efter en stark avslutning.

– En avsevärd förbättring från första dagen. Jag gick runt på 83 slag, och det är mitt bästa resultat på ett ben, säger Håkansson.

– Det var ganska stabilt från början till slut. Jag spelade på samma boll hela varvet. Framför allt puttningen fungerade bra.

Förutom att komma femma i SM-tävlingen så tog han hem segern i sin klass i handitourtävlingen. Det var Håkanssons första tävling i touren och han siktar på att fortsätta.

– Att träffa alla spelare var väldigt roligt. De har haft diverse motgångar i livet och man blir imponerad och inspirerad. Det är ett skönt gäng människor och man vill verkligen komma tillbaka och spela fler tävlingar, säger Robin Håkansson.

Svensk mästare i handigolf blev på damsidan Caroline Larsson, Karlstads Golfklubb, och på herrsidan Johan Kammerstad, Lannalodge Golfresort.

Mer läsning