Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordqvist säkrade femte USA-segern

/

Anna Nordqvist gjorde ännu en stabil runda på USA-touren i Galloway, New Jersey, och vann tredagarstävlingen med två slag före närmaste konkurrent. Segern är svenskans femte på USA-touren.

Annons

Nordqvist inledde söndagens spel på andra plats bakom ledande Morgan Pressel, USA. När amerikanskan sviktade blev det i stället två européer som gjorde upp om segern – Nordqvist och nederländskan Christel Boeljon.

Nordqvist och Boeljon följdes länge åt. Men när Nordqvist gjorde tre birdies på de sista nio hålen kunde inte nederländskan, som låg två slag bakom Nordqvist inför avslutningen, svara.

Den 27-åriga svenskan hade råd att avsluta med en bogey på det sista hålet och med en 69-runda, två under par efter fem birdies och tre bogeys, var det Nordqvist som till slut stod som vinnare på sammanlagt åtta under par, ett slag före Boeljon. Tidigare har Annika Sörenstam vunnit tävlingen vid tre tillfällen – 1998, 2002 och 2005.

Segern är den första sedan i mars 2014 för den Floridabaserade svenskan, som fick ett dundrande genombrott i och med segern i major-tävlingen LPGA-mästerskapen i juni 2009. Söndagens seger var värd 225 000 dollar, drygt 1,9 miljoner kronor.

Svenskan Maria McBride, tidigare Maria Hjorth, slutade på delad tionde plats, fem slag bakom sin landsmaninna.

Mer läsning

Annons