Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff uppgift väntar Sundsvalls golftjejer: Våra tjejer kommer att spela allt

/
  • Från vänster: Cecilia Löfqvist, Sanna Strandberg, Ebba Gustafsson, Ebba Moberg samt pro Magnus Österlund. 

En tillspetsad serie och ett numerärt tunt lag.
Det är en tuff utmaning som väntar för Sundsvalls GK när damlaget gör comeback i seriesammanhang.
– Våra tjejer kommer att spela allt, säger lagledare Pär Gustafsson.

Annons

Under onsdag till lördag avgörs damernas division I norra i Leksand. Efter ett års frånvaro från seriespelet ställer Sundsvalls Golfklubb, som enda Medelpadslag på damsidan, upp till spel.

Målsättningen är att rädda kontraktet och de som ska göra det är Cecilia Löfqvist, Sanna Strandberg, Ebba Gustafsson och Ebba Moberg. Totalt fyra spelare, vilket är ett minimum.

– Det blir tuffare och tuffare att få ihop lag, säger Pär Gustafsson.

Totalt ska sex rundor spelas under de fyra dagarna, varav två rundor både onsdag och fredag. Medan de andra klubbarna, med fler spelare i laget, då kommer att alternera spelare kommer Sundsvall GK:s fyra tjejer att tvingas spela allt.

– Det blir 36 hål onsdag och fredag samt 18 hål torsdag och lördag. Samtidigt har de slagit ihop division I Norrland med Uppland och norra delarna av Stockholm, så det är en tuffare serie nu, säger Gustafsson.

Målsättningen är ändå solklar: att klara sig kvar i division I, vilket betyder att de ska ha två lag bakom sig i niolagsserien.

– Det är vårt mål och vår förhoppning att vi ska klara av det.

Sundsvalls GK som för två år sen på hemmaplan tog steget upp till Elitserien, men som till sist beslutade sig för att avstå från platsen och därmed stå över säsongen. Nu tar klubben ny sats i ettan.

– Det var så roligt när vi vann division I på hemmaplan men då hade vi också ett ankare i Åsa Gottmo som till och med vunnit på Europatouren. När hon tog beslutet att flytta tillbaka till Kalmar kände vi att sportsligt kontra ekonomiskt skulle det inte gå ihop, säger Gustafsson.

Till helgen är det därefter herrarnas tur i seriespelet, i division II norra som avgörs på Hussborg. Där finns såväl Sundsvalls GK, som Timrå GK och Öjestrand GC representerade liksom arrangörsklubben Hussborg GK.

Mer läsning

Annons