Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gore höll för pressen, inte Pettersson

Annons
Jason Gore pallade för pressen och tog sin första titel på den amerikanska proffsgolftouren. Gore höll nerverna i styr och gick sista rundan på 70 slag, två under par i Farmington och vann med 274 slag, ett slag före Carlos Franco, Paraguay.
Annat det än förödmjukelsen han fick utstå i US Open tidigare i år. Då delade den 31-årige amerikanen ledningen inför sista dagen, men rasade ihop fullständigt, slog en 84-runda och stannade först på en delad 49:e plats i majortävlingen.
 Man måste tänka att ibland rasar man inte samman, ibland får man det helt rätt, sade Gore om den mentala match han gick med sig själv inför avslutningen.
Gore avgjorde först på sista hålet. Han låg illa till men slog en förstaputt på nästan 30 meter halvmetern ifrån hålet och missade inte den korta segerputten.
Carl Pettersson gjorde något av en Gore á la US Open. Svenskamerikanen var med och utmanade om segern efter tre rundor, men sjönk från delad tvåa till delad 17:e plats efter 75 slag.
Genomklappningen kan bli kostsam. En topp tio-placering skulle i stort sett ha garanterat Pettersson tourkortet för nästa år. Nu får han kämpa vidare i de tävlingar som återstår.
Jesper Parnevik gjorde även han en 75:a och slutade på delad 37:e plats.

Mer läsning

Annons