Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granlos damer kan läggas ned

Granlos damlag i innebandy är i farozonen. För få spelare gör att laget hotas av nedläggning. — Det ser väl inte så där jätteljust ut, säger tränaren Roger Ericsson.

Annons
För ett par år sedan var Granlo ledande på damsidan i Sundsvall med spel i division I. I fjol var laget inblandat i toppstriden i division II, men nu ser det ut som om det inte blir någon damverksamhet i Granlo BK över huvud taget.
I dagsläget finns bara ett tiotal spelare att tillgå.
Det är några fotbollstjejer som slutat och eftersom truppen var tunn redan i fjol så ser det mörkare ut nu. Vi jobbar på att eventuellt slå ihop med något annat lag, eller lägga ned, säger Ericsson.
För hans egen del lutar det åt sabbatsår, för första gången på länge.
Det är inte bara Granlos damer som det är frågetecken för. På herrsidan är det osäkert om Fränsta och Ljungan har herrlag nästa säsong men i stället kommer BK Sundsvall att vara med i trean. Ånge har aviserat att de kommer med ett nytt damlag och även IBK Nordic.
Och så ser det ut som om det kan bli ytterligare ett nytt Sundsvallslag i herrtrean, säger Morgan Rahmqvist på Västernorrlands innebandyförbund.
Innebandyserierna i Västernorrland blir helt nya inför kommande säsong. Västernorrland, Jämtland och Hälsingland går ihop och bildar nya serier.
Så här är de preliminära serieindelningarna (sista anmälningsdagen 2 maj):
Herrar division III: Strömsund, Brunflo, Föllinge, Krokom, Timrå IC, Alnö, IBC Hernösand, Sollefteå, Ljusdal, Hertsjö, Bollnäs, Wallvik.
Herrar division IV: Ankarsvik, BK City Härnösand, Fränsta, Ljungan, BK Sundsvall samt eventuellt reservlag från Granlo, Alnö och IBK Nordic.
Damer div II: IBC Östersund, Brunflo, Fränsta IBK, Granlo BK, Ankarsvik BK, Sundsvalls IBF, Alfta IBK, Bollnäs IBF, Hudik/Björkberg IBK, IK Ljusdal eller Söderhamn IBF
Damer division III: Ånge, Sollefteå, IBC Hernösand, IBK Nordic, Håsta, Hertsjö, Söderhamn eller Ljusdal.

Mer läsning

Annons