Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granskningsgruppens beslut om Ijeh dröjer

IFK Göteborgs Peter Ijeh kommer att granskas för sitt knytnävsslag mot Anders Friberg i måndags. Men mot tabellettan Kalmar finns Ijeh ändå med största sannolikhet med.

Annons
Svenska fotbollförbundet har tagit fram en ny granskningsgrupp för att i efterhand kunna stänga av spelare. Dessa ska se till att ärendena går snabbare och att man slipper repriser av förra säsongens utdragna processer om avstängningar.
Men när nu första fallet ska upp till granskning kommer det ändå dra ut på tiden och till IFK Göteborgs nästa match kommer inget beslut att hinnas fattas.
 Det vanliga arbetet ställer till det och sen är det är olyckligt med Kristi himmelsfärdshelgen nu. Vi känner också att vi vill ge detta första fall lite extra tid eftersom det kommer sätta ribban för framtida fall, säger Dag Vikman, ledare av fotbollsförbundets granskningsnämnd, till TT.
Vikman, Mats Holmberg och Kenneth Karlsson ingår i gruppen men alla hade på tisdagen inte tagit del av videoklippen och trodde inte något beslut skulle kunna tas denna vecka.
Sedan ska även Peter Ijeh själv få svara innan ett beslut tas av tävlingsutskottet, där Dag Vikman fanns med förra året.
 Jag har inga synpunkter på straff, det är inte mitt jobb, säger Vikman.
Strax före paus i mötet med Landskrona utdelade IFK Göteborgs anfallare Peter Ijeh en knytnävsslag i nacken på Anders Friberg utan att domaren Peter Fröjdfeldt såg det. Ijeh menade efteråt att han inte gjorde något fel eftersom han själv fick frispark med sig.
 Men jag fäster inget avseende vid vad han sa. Det är fullständigt irrelevant, säger Vikman.

Mer läsning

Annons