Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gråtfärdig Kalla långt efter

Charlotte Kalla är skakad. På söndagen kom hon fyra, 41 sekunder efter segraren Astrid Uhrenholdt Jacobsen, i ett skiathlonlopp i Falun.
– Åker jag på den här nivån har jag inget på ett VM att göra, sa Charlotte med gråt i rösten efter loppet.

Annons

Söndagens skiathlon, ingående i Skandinaviska cupen, blev en mardröm för Charlotte Kalla som letar VM-formen. Hon fick direkt stora problem att hänga med norskan Astrid Uhrenholdt Jacobsen och svenskan Sofia Bleckur i den klassiska delen. I fristilsdelen gick det ännu sämre för Kalla som också blev omkörd av Norges Martine Ek Hagen och slutade fyra, 41 sekunder efter segraren Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Kroppen mår bra, men skallen mår sämre. Att vara över 40 sekunder efter segraren på en tävling i skandicupen är inget man hoppas på några veckor före ett VM, sa Kalla.

Dåliga skidor

Ett problem för Kalla var vallningen:

– Jag hade inte bra skidor. De andra fick luckor även när jag låg i suget i utförsåkningarna. Det kändes som jag fick slita på bra mycket mer i skatedelen än de andra.

Men det märktes också att Charlotte har långt kvar till en bra VM-form.

– Det var ingen rolig avslutning på mina dagar i Falun. Nu ska det verkligen bli skönt att lämna det här och åka hem, säger Charlotte, som nu åker hem till Sundsvall för fortsatt träning. Hon avstår kommande helgs världscuptävling.

– Nu fortsätter jag följa min plan och hoppas att det ska kännas bättre, säger hon tystlåtet.

Led med Kalla

Sofia Bleckur kom tvåa och stärkte sina chanser att ta en plats i VM-laget.

– Jag hoppas det. Nu känns det som jag gjorde rätt i att avstå från Tour de Ski och ladda på hemmaplan. I dag kändes det i alla fall bra, säger Sofia, som också känner medlidande för Charlotte Kalla:

– Jag förstår hur hon känner sig. I den här situationen är det viktigt att vi andra i laget finns till hands och peppar henne.

TT

Mer läsning

Annons