Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guillermo Canas fast för dopning

Guillermo Canas, rankad åtta i världen, har testats positivt för dopning.

Annons
För bara någon vecka sedan kom beskedet att Guillermo Canas dragit sig ur Wimbledon. På onsdagseftermiddagen avslöjades varför. Argentinaren granskas just nu av tennistouren (ATP) efter att ha lämnat ett positivt dopningstest i samband med en turneringen i Acapulco, Mexiko, i februari.
Canas själv säger att han är "oskyldig och "chockad" över beskedet.
Den 28-årige argentinaren har de två senaste åren gjort en mycket stark comeback på tennistouren efter att bland annat fått säsongen 2003 förstörd på grund av skadeproblem.
Förra året gjorde han det största klivet på rankingen bland topp 50-spelarna efter att han klättrat hela 263 placeringar från året innan. Under årets säsong har han bland annat nått fjärde omgången i Australian Open och kvartsfinal i Franska mästerskapen. I genrepet inför Wimbledon, grästurneringen i tyska Halle, nådde han semifinal och många överraskades över att han valde att stå över Wimbledon.
Canas är nu långtifrån den första argentinska tennisspelaren som fastnat i dopningstest. På listan över tidigare fall finns bland annat Juan Ignacio Chela, finalist i Franska mästerskapen, Guillermo Coria, och årets Paris-finalist, Mariano Puerta.
Chela stängdes av tre månader under 2001. Coria testades positivt för nandrolon och var avstängd i sju månader 2002.
Det hårdaste straffet har dock Mariano Puerta fått. Han var borta från tennisen i nio månader.
ATP-touren ville på onsdagen varken bekräfta eller dementera att ett test gjorts. Enligt Canas själv har han belagts med munkavle av tennistouren.
 ATP tillät mig inte att prata om det så jag har varit tyst länge. Jag har aldrig tagit någonting som inte är tillåtet. Inom dopning så finns det många mediciner som ger positiva resultat men som inte är förbjudna.
Bland tidigare dopningsfall finns också Joachim Johanssons Wimbledonmotståndare, Greg Rusedski. Britten testades positivt för nandrolon men hävdade att han fått preparatet i sig via tillskott som erbjudits genom ATP. Efter att ha friats kunde han återuppta tenniskarriären.

Mer läsning

Annons