Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldchansen troligen borta för Helsingborg

Mycket talar för att guldchansen försvann för Helsingborgs IF på måndagskvällen. Laget förlorade mot ett decimerat Kalmar FF på Fredriksskans med 0—2. Det är nu sju poäng upp till serieledande Djurgården för Peter Swärdhs manskap.

Annons
Matchen mot Kalmar kan inte ha glatt någon med rödblått hjärta. HIF visade upp en mycket slät figur och skapade ytterst få målchanser framför Petter Wastå i Kalmarmålet.
 Det är mycket bollande, men vi visar upp ett alldeles för svagt anfallsspel. Vi klarar inte av att slå sönder Kalmars försvar och det beror både på att vi är dåliga och att de är starka defensivt, säger Helsingborgs tränare Peter Swärdh.
Hos kollegan på Kalmars bänk var det desto gladare miner. Segern var Kalmar FF:s första sedan hemmavinsten mot Örgryte i slutet av juni. Den blev extra skön eftersom Nanne Bergstrand fick klara sig helt utan brasiliansk kvalité. Fabio Augusto, Cesar Santin och Dedé Anderson var samtliga avstängda.
 Jag är mycket nöjd med matchens genomförande. Vi tappar i individuell skicklighet när ingen brasse är på plan, men i dag lever vi på vår organisation, säger en mycket nöjd Nanne Bergstrand.
Den unga egna produkten Fredrik Peterson inledde målskyttet i den 18:e minuten. En frispark från lagkaptenen Henrik Rydström nickades bort av
Helsingborgsförsvaret och damp ner hos Peterson, som på volley satte sitt första allsvenska mål i karriären. Målet blev den första halvlekens enda och
man väntade sig en anstormning från gästerna i andra.
Den kom aldrig.
Närmast kom inhoppande Eldin Karisik, men skottet, med dryga tio minuter kvar att spela, gick precis förbi Petter Wastås vänstra stolpe.
En minut kvar av ordinarie speltid sprang Kalmars Brima Koroma igenom och hakades upp av Erik Wahlstedt. Straffen slogs distinkt i mål av Mikael Blomberg och kvällen var förstörd för Helsingborg och troligtvis även drömmen om guld.
  Vi förlorar på att vi inte har kvalité i vårt anfallsspel. Har man inte det så vinner man inte mot Kalmar borta, säger en besviken Peter Swärdh.

Mer läsning

Annons