Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagos kämpar för VM-plats

Annons
Hagos kämpar för VM-plats
Stockholm (ST)
Zäta sjuk, en lårkaka på Hedström och Sanny Lindström som bänknötare.
Yared Hagos var ensam timråit på isen i Globen.
Han spelade dessutom med kniven på strupen.
Jag har ingen aning om det blir något VM för mig. Det är bara att gnugga vidare och hoppas på det bästa, menade Yared, som liksom Sverige i stort svarade för en medelinsats i förlustmatchen mot Ryssland (12).
Det handlade om första finalmatchen av två mellan Sverige och Ryssland i Euro Hockey Tour. Ett stjärnspäckat Ryssland med lirare som exempelvis Pavel Dutsyuk, Alexei Yashin, Ilya Kovalchuk och Alex Kovalev.
Dessutom fick Tre Kronor klara sig utan Henrik Zetterberg och Jonathan Hedström. Zäta var sjuk och nerbäddad medan Hedström besvärades av en lårkaka efter mötet med Slovakien.
I dag var det inte mycket Timrå på isen. Alldeles för lite. Jag kommer att följa med till Ryssland på söndag för returmatchen, men jag vet inte om det blir något spel, berättade \"Jonte\", som följde gårdagens fight från läktarplats.
Det gjorde även förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson eftersom han var i snorigaste laget och inte ville smitta ner spelarna.
Hagos spelade tillsammans med Linköpings Johan Franzén och Frölundas Magnus Kahnberg i tredje kedjan. Timrås Sanny Lindström fick i sin tur sitta och nöta bänk som extraback.
Ryssland har många skickliga spelare. I kväll tyckte jag att vi kanske spelade för mycket och krånglade till det. Mot ett sådant här lag är det nog bättre att agera lite enklare där ute på isen, menade Hagos, som inte var helt nöjd med sin egen insats.
Jag var nog inte så bra den här gången.
Förbättrade du dina chanser att få spela VM?
Det var nog varken eller. Bara att blicka framåt mot söndagens bortamöte och försöka göra bra ifrån sig där.
På söndag krävs det mycket om Sverige ska ta hem Euro Hockey-finalen och därmed 75 000 euro i prispengar (30 000 till tvåan). Först seger och sedan ett avgörande i den då eventuella förlängningen. Detta eftersom ryssarna ganska rättvist tog hem gårdagens fight.
Henrik Lundqvist storspelade som vanligt, men tvingades ändå släppa två puckar förbi sig. En mellan benen från underbarnet Ilya Kovalchuk (5.09 av andra) och sedan ett avgörande direktskott från Evgeny Malkins klubba (10.49 av tredje).
Sveriges snygga mål gjorde Henrik Sedin i mitten av andra perioden (11). Han lyfte snyggt upp en backhand i högra krysset efter det att brorsan Daniel utnyttjat en backmiss.
Kedjan med bröderna Sedin och Södertäljes Mikael Samuelson var den klart vassaste framåt. Å andra sidan var Sedinarna inne på båda baklängesmålen också...
Det mesta talar för att Zäta blir kvar hemma i sjuksängen även under helgen och därmed missar returmötet. I går i Globen missade han även att ta emot priset som Elitseriens poängkung.

Mer läsning

Annons