Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där ...

/

... Ulf Stecksén från Hussborg GK, som spelat nattgolf när han deltog i tävlingen 4 dagar och 1 natt i Umeåtrakten. En av rundorna spelades med utslag vid 19.30-tiden och blev klar vid midnatt och själv kom Stecksén på 46:e plats i B-klassen.

Annons
Varför spelar man nattgolf?
– Jag vet inte, i fjol var också en av rundorna på natten. Det är väl bara för att göra det lite annorlunda. I fjol hade man starten lite senare, medan man lagt den tidigare i år.
Och hur var det att spela på natten?
– Det var inget vidare att spela mot slutet. Det var dimma, så det är inte att rekommendera. Eftersom det var svårt att se, så fick man mer koncentrera sig på var bollen tog vägen. Men det beror också på vilket väder det är. Är det klart väder är det lättare att hantera. Är det molnigt är det svårare.
Och hur gick det för dig?
– I mörkret gick det inte sämre än vanligt, men totalt gick det inte så bra. Men det är roligt bara att komma runt på banorna. Personligen led jag inte av mörkret, men det gjorde han som var bäst.
Är nattävlingar något man borde införa i fler sporter?
– Det är en kul grej och jag tycker man skulle kunna ha något liknande i golftävlingar i Sundsvallsområdet. Att spela nattgolf kanske piffar upp det.
Blir det fler nattävlingar för dig?
– Det är mycket möjligt att det blir en tävling nästa år också.

Mer läsning

Annons