Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där ...

... Elisabeth Leidinge, före detta landslagsmålvakten som numera sitter i SDFF:s sportkommitté. Hon hade kunnat sitta på sidlinjen med Pia Sundhage i USA:s landslagsledning, som spelar OS-final i fotboll mot Brasilien på torsdag.

Annons
Ångrar du att du inte tog jobbet att hjälpa Sundhage med USA?
Ja, det är klart det hade varit dj-t roligt att vara med i en final. Men jag tog ett beslut då och jag har inte ångrat det.
Hur har Sundhage skött sig?
Hon har gjort det här jäkligt bra. Jag har skickat iväg lite mejl och hejat på. Pressen är ju stor, eftersom i USA räknas bara guld. Sen fick de också sin bäste målgörare Abby Wambach skadad.
Och Sveriges insats i OS, är vi på väg utför som stormakt inom damfotbollen?
Svensk fotboll har varit väldigt stabil under många år, men det är andra länder som gått framåt och satsar. Sverige är fortfarande ett litet idrottsland och vi har inte lika mycket folk att välja på som Tyskland eller USA. Men visst är man lite besviken på insatsen. Jag tycker framför allt inledningen på turneringen inte känns riktigt i full balans.
Men för damfotbollen är det väl positivt att fler nationer, som till exempel Brasilien, börjar ta för sig?
Absolut. Titta bara på klubbfotbollen, där (franska) Lyon nu satsar på damfotbollen.
Har du sett många av OS-matcherna?
Jag har sett alla Sveriges matcher och sen lite sammandrag från andra. Jag trodde inte Brasilien skulle gå så långt.
Och hur går det i finalen?
Det är svårtippat. För Pias skulle hoppas jag att USA vinner och att de vågar spela ut. Jag skulle vilja se att de skjuter mer på Brasiliens målvakt.

Mer läsning

Annons