Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halmstad vann även utan stjärnorna

Fjolårstvåan Halmstads BK är en kraft att räkna med i allsvenskan även i år, fastän stjärnorna Markus Rosenberg och Sharbel Touma lämnat Örjans vall. —  Vi är lika bra som förra året. Det kommer bara att ta lite längre tid att komma in i det, säger mittfältstalangen Dusan Djuric efter klara 3—1 (1—0) mot Djurgården.

Annons
Yaw Preko pangade in 10 till Halmstad redan efter 15 sekunders spel trots att Djurgården hade avsparken. Det snabba målet, Halmstads första för säsongen efter 02-förlusten i Helsingborg i premiären, gav ett övertag som hallänningarna aldrig släppte ifrån sig.
Djurgården, som nämnts med större respekt i förhandssnacket och som slog Häcken med 21 i första omgången, var däremot blekt, orörligt och uddlöst. Förutom Sören Larsens tröstmål i 82:a minuten, då dansken vände upp med ryggen mot mål och placerade bollen i nedre vänstra hörnet, skapade stockholmarna inte mycket.
 Vi spelade Halmstad i säcken hela tiden. Det var mycket alibibollar och vi satte upp bollen på Sören i stället för att spela oss upp. Då är det lätt att försvara sig mot oss, suckar tränaren Kjell Jonevret.

Inte rekord
Halmstads tidiga 10-mål var resultatet av en snabb spelvändning. Markus Rosenbergs efterträdare Patrik Ingelsten nickade bakåt och Yaw Preko drog till från 20 meter. Det är dock inget allsvenskt rekord. IF Saabs Berndt Karlsson gjorde mål redan efter åtta sekunder i en match mot Gais 1973.
Djurgården replikerade med ett tamt skott i bra läge av Tobias Hysén som Halmstads målvakt Conny Johansson lätt klarade och en nick över av Toni Kuivasto efter hörna.
Men sedan sög Halmstad effektivt upp gästernas anfallsförsök och fortsatte briljera med sitt snabba omställningsspel.

Kungar på mitten
Dusan Djuric och Magnus \"Turbo\" Svensson var kungar på mitten, och Djurics 20-mål en knapp kvart in på andra halvlek fick HBK-tränaren Jan Andersson att slicka sig om munnen. Efter ett snabbt utkast från Conny Johansson gick bollen som på ett snöre fram till Djuric, som fri i straffområdet kallt chippade lädret över Djurgårdens målvakt Pa Dembo Tourray.
 Det var faktiskt ett anfall som vi tränat på i veckan, myser Andersson, ändå inte hundraprocentigt nöjd med kvällen:
 Om vi hade varit riktigt effektiva så skulle vi gjort något mål till. Men det var skönt att få göra tre mål och vi fick matchen dit vi ville. Det var hyfsat bekvämt.
Det tredje målet gjordes av Patrik Ingelsten, friklackad av Björn Anklev i straffområdet i 78:e minuten.

Mer läsning

Annons