Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby klättrar uppåt

För Häcken går det mesta emot. För Hammarby flyter allt just nu. Logiskt resultat på Rambergsvallen: 3—1 till Hammarby.

Annons
Och Hammarbytränaren Anders Linderoth talade jut om flyt efter ännu en trepoaängare:
 I första halvlek har vi tur att Häcken inte sätter något mer mål.
Båda lagen inledde positivt och ville och vågade anfalla. Men det var Häcken som kändes något vassare och det var de som vaskade fram de hetaste chanserna. Därför var 01 i 17:e minuten något av en kalldusch för hemmalaget.

Rättvis kvittering
Eric Fischbein slog hörnan på första stolpen där David Johansson mötte med skallen och nickade in bollen via ribban. Men Häcken fortsatte att spela bra och fyndigt och den rättvisa kvitteringen kom.
Teddy Lucic drev upp bollen, spelade ut till vänsterbacken Mats Hedén som följt med upp. Hedén spelade tillbaka till Lucic i straffområdet som hittade Jesper Ljung med en passning snett bakåt och Ljung rullade in 11 vid Ante Covics högra stolpe.
Innan halvleken var slut hade såväl Dioh Williams med ett knallhårt skott och Jonas Henriksson med en nick tvingat Covic till bra parader.
 Det kändes bra inför andra men så åker vi på samma grej igen, säger Stefan Lundin, Häckens tränare.
Med samma grej menar han en hörna slagen med precision på första stolpen av Fischbein. Denna gången var det Björn Runström som var först på bollen och skallade in 21 till Hammarby i 49:e minuten.

Fischbein bakom segern
 Vi är bra på fasta situationer och i dag fick vi utdelning, säger Eric Fischbein.
Det var också han som punkterade matchen med 31-målet, återigen på en fast situation. Hammarby fick en frispark på vänsterkanten i höjd med straffområdeslinjen.
Efter det målet dog Häckens spel totalt och Hammarby kunde enkelt hålla undan och bärga tre poäng. Häckens anfall blev mest soloförsök av Williams eller Henriksson som Hammarbys försvar, där framför allt Max von Schleebrügge växte till en jätte, enkelt tog hand om.
 Efter 13 är vi inte nära. Vi blir åskådare resten av matchen, analyserar Stefan Lundin som basar för ett lag som är inne i en tung period.
Trots bra spel gör Häcken inte mål och när man hamnar i underläge börjar huvudena hänga. Häcken måste nu börja plocka poäng för att inte dras in kampen kring kvalstrecket. Nu är man fyra poäng ovanför.
För Hammarby är det tvärtom. Poängen ramlar in och med måndagens tre är passerade söderbröderna Malmö i tabellen, samma poäng men bättre målskillnad, och ligger på fjärde plats, fem poäng efter ledande Djurgården.

Mer läsning

Annons