Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby sjöng bäst i ösregnet

Hammarbyklacken har många låtar på sin repertoar. Det senaste borde bli \"Singing in the Rain\". För det var vad Hammarby gjorde i ösregnet på Söderstadion. Man spelade bitvis ut Helsingborg så att det sjöng om det och vann med hela 6—2 (2—0). —  Jag måste berömma den här truppen som lyckas genomför matchen så bra, sade Anders Linderoth, Hammarbys tränare.

Annons
Samtidigt som matchen startade började det regna. Inspirerade (?) av regnet öste Hammarby på med målchanser. Bara David Andersson i Helsingborgs mål räddade skåningarna från ett ras bakåt.
I elfte minuten kom ledningsmålet. Erkan Zengin spelade fram till Petter Andersson vars skott räddades av Andersson men på returen höll sig Björn Runström framme och gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Trycket avtog
När regnet sedan avtog tappade Hammarby trycket och Helsingborg kom tillbaka.
Men ösregnet och Hammarby återfick sin kraft. I 24:e minuten kunde en hårt uppvaktad Runström elegant styra in 20.
 Vi var oerhört dåliga både kollektivt och individuellt och spelade inte alls enligt de idéer som vi hade tänkt oss innan, sade Helsingborgs tränare Peter Swärdh.
Direkt i andra ökade Petter Andersson på till 30 trots att regnet försvunnit. Kanske var det tack vare den frånvaron som Gustaf Andersson i den 54:e minuten kunde spräcka Ante Covic nolla med sitt reduceringsmål. Tre minuter senare svarade Covic för en tavla när Atiba Hutchinsons bokfördes för 32.
 När vi reducerade till 23 var Hammarby skakat och vi skapade tryck när vi hade bollen, tyckte Swärdh.
Tur då för Hammarby att högerbreddaren Erkan Zengin i 67:e fick drömträff från höger på en boll som sedan touchade en försvarare och ställde Andersson i HIF:s mål.

Zengin fantastisk
 Det målet kom oerhört lägligt. Det var fantastiskt att se Zengin i dag och spelarnas insats sätter press på alla skadade spelare vi har. Just nu är truppen väldigt tunn, sade Linderoth.
Att inhopparen Erik Johansson fick göra 52 (84) och Zengin, utsedd till matchens lirare, 62 (85) var bara pricken över i för de 11 687 på läktarna.
 Det blev en publikmatch i andra, en halvlek som vi tränare kanske inte gillar, ansåg Anders Linderoth
Båda tränarna sade att Royal League, alltså en plats bland de fyra är målet. Helsingborg behöll fjärdeplatsen men Hammarby är nu bara en poäng bakom och har dessutom en klart bättre målskillnad.
Matchens domare Leif Sundell, 47, gjorde sin 262:a och sista allsvenska match. Ingen domare har gjort fler matcher. Debuten skedde för 23 år sedan just på Söderstadion och som så många gånger genom åren skötte sig Sundell mycket bra.

Mer läsning

Annons