Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby tappade i jakten på guldet

0—0 mot Elfsborg var en riktig djupdykning från den höga formtoppen. Två tappade poäng i jakten på Djurgården — försvann Hammarbys guldchans på Söderstadion? —  Vi pratar inte om Djurgården, säger tränaren Anders Linderoth.

Annons
En plats bland de fyra första en sådan som garanterar vinterlir i Royal League är det uttalade målet.
Inte guld.
Så lite belåten borde han i så fall vara, Linderoth trots 90 minuters nästan total tristess på måndagskvällen. En poäng räckte för att passera Helsingborg och parkering på fjärdeplatsen under VM-kvaluppehållet.

\"Blev trist, tyvärr\"
Om man nu kan känna någon tillfredsställelse över den magra kost som hyllade Hammarby bjöd på. Efter 21 mål på sju matcher (fem segrar, två oavgjorda) kom bottennappet.
Det höll Linderoth med om.
 Jag trodde att det skulle bli en öppen och bra match, men det blev trist, tyvärr. Det var mest kamp och felpassningar över hela planen. Det var tyvärr en mindre bra match från vår sida.
Första halvlek ska vi inte tala om. Inte en enda gång fann bollen vägen mot vare sig Hammarbymålvakten Ante Covic eller Abbas Hassan, vikarie för avstängde Håkan Svensson i Elfsborgsmålet.
Präktigt dåligt är orden för 45 minuters snedsparkande.
Det hettade till något i andra.
Mål på någon av de här två heta chanserna och Hammarby hade fått häng (sex poäng upp) på Djurgården inför de avgörande sex sista matcherna:
Inhopparen Paulinho fick fritt fram på Petter Andersson öppnande passning. Men bredsidan var tam av hemmadebutanten och Hassan vaken och rådig.Erik Johansson dribblingsrajd in i straffområdet på stopptid. Återigen var Hassan ute och räddade Elfsborg.

Inte ett avslut på mål
Elfsborg stod för konststycket (?) att inte få till ett enda avslut på mål på 93 minuter. Men försvarsarbetet och moralen var det inget fel på. Tränaren Magnus Haglund hade täckning för sin hyllning till kollektivet efteråt.
 Efter förlusterna mot Landskrona och Malmö borta var det viktigt att vi tog poäng. Försvarsmässigt gjorde vi en stark insats. Det är starkt att hålla nollan på Söderstadion. Arbetsinsatsen var femstjärnig.
Hammarbys prisade mittfältare Erik Fischbein hade en sällsynt misslyckad kväll. Det var inte många rätt han tog med sig från planen när han fick sitt andra gula kort i 84:e minuten.
Även Petter Furuseth Olsen och Elfsborgs Mathias Svensson varnades och missar nästa match.

Mer läsning

Annons