Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brännan tog klivet upp

/

Brännan spelade för serieseger.
För Sundsvall var det en betydelselös match på pappret – men derby är derby.
– Det klart att vi spelar för att vinna, det gör vi alltid.

Annons

Det säger Sundsvall HK:s Niklas Eriksson efter hemmamatchen mot Härnösandslaget Brännan. Förra säsongen spelade han med Strands IF, men när klubben lade ner herrlaget valde han och sex eller sju spelare till från Strand att ansluta till Sundsvall.

– Det har varit en lite tung säsong för oss. Vi har haft duktiga spelare skadade och det tar också lite tid att spela ihop laget, men vi har gjort bra saker också, säger Eriksson.

Det gjorde Sundsvall mot Brännan också. Målsättningen inför säsongen var att avancera uppåt i seriesystemet och innan matchen mot Sundsvall hade Brännan bara förlorat två matcher på hela säsongen – mot Sollentuna och Boden.

Med en hägrande serieseger och en direktplats till division I inom räckhåll sprang Brännan snabbt upp i ledning med 8–2. De hade en helt annan fart i anfallsspelet och bra tryck i skotten även om Sundsvalls målvakt Simon Gröning stod emot bra.

Det gjorde hela laget – med fem minuter kvar av den första halvleken ledde Brännan med bara tre mål.

– Vi har inget att skämmas för i dag, vi gör det bra efter de förutsättningar vi har. Vi har bara tre tillgängliga niometers-spelare och orkar inte hela matchen, säger Sundsvalls tränare Kerstin Andersson.

Brännan var stora och tunga i jämförelse med Sundsvalls spelare och kunde vinna relativt bekvämt till slut. Sedan var det bara att sätta på sig guldhattarna för Brännans tränare Roger Övermark och de andra Härnösandspelarna.

– Det här betyder jättemycket både för klubben och Härnösand, vi har ett hundratal hitresta fans i publiken i dag och har ligans överlägset bästa publiksnitt, säger Övermark.

Att laget tar steget upp är ingen tillfällighet.

– Vi har jobbat långsiktigt tränat mycket och tränat hårt och kompletterat upp laget genom att lyfta upp juniorer. Det finns mycket mer att göra, men vi har kommit en bra bit på väg, säger Övermark.

Mer läsning: Sundsvalls protest – vill slippa kvalet

Mer läsning

Annons