Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-äventyr i Georgien väntar för domarna

/

Radarparet Natalie Lundgren från Sundsvall och Madelene Nyberg från Kramfors har haft en otrolig utveckling som handbollsdomare. Nu väntar deras första mästerskap – ungdoms-OS i Georgien.
– Jag vet bara att där varit översvämningar och att djur rymt från en djurpark, säger Natalie.

Annons

I fyra år har de hängt ihop både på och utanför handbollsplanen. Men det är det senaste året som Natalie Lundgren och Madelene Nyberg verkligen fått raketfart på domarkarriären.

Efter att ha dömt Elitserien för damer och division I för herrar, som första kvinnliga domarparet från Norrland, går de nu vidare till sitt första stora mästerskap. På fredagen går resan ner mot Georgien, på gränsen mellan Europa och Asien, och handbollsturneringen i ungdoms-OS.

– Det är jättestort och jättekul, och vi är väldigt förväntansfulla. Det är ju inte varje dag man får åka på ett OS. Det har gått så himla fort den senaste tiden. Vi fattar det inte själva utan åker bara iväg och har kul, säger Natalie Lundgren.

Och inte helt otippat blir det första besöket i Georgien för de båda.

– När inbjudan kom undrade man ju vart vi skulle någonstans. Det är väl inget land jag skulle åka till annars, säger Natalie.

Under nio dagar, mellan 25 juli och 2 augusti, kommer de att vara i gång. Och med ett internationellt mästerskap väntar nya utmaningar.

– Många förstår nog inte riktigt vad det innebär att åka på ett OS, de tror kanske bara att det är att åka dit och döma lite. Men nu måste vi plugga regelboken på engelska, och när vi kommer ner väntar ett regel- och fystest. Vi vet inget om upplägg och vilka matcher vi ska döma, det kommer senare.

Så här års brukar de knappt träffas, vilket nästan är en nödvändighet med tanke på hur mycket tid domarduon tillbringar tillsammans under vinterhalvåret.

– Då är Madelene min andra sambo, så nu under sommaren behöver vi vara ifrån varandra lite. På planen är vi väldigt olika men kompletterar varandra bra. Jag har litet tålamod medan hon är den lugna. Numera har vi ju headset, men jag skulle önska att hon inte hörde allt, säger Natalie.

Mer läsning

Annons