Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna Ljungberg: "Tomhet och besvikelse"

Två mål och en av Sveriges bästa spelare. Men till slut fanns bara besvikelse hos Hanna Ljungberg. —  Det känns bara tomt. Det kändes som vi skulle vinna det här, säger hon.

Annons
Hon har blivit kritiserad och ifrågasatt. På torsdagen gav Hanna Ljungberg svar på tal, men den här gången räckte inte två mål, inte för henne eller för svenska landslaget.
 Det är nästan svårt att inse att vi förlorat. Vi var så säkra på att vinna och tog tillbaka två underlägen. Det kändes hela tiden som vi var mera effektiva och vi hade flera heta chanser. De var trötta men Norge är samtidigt ruggigt effektiva, säger hon.
Det var Ljungberg som gjorde det viktiga kvitteringsmålet för Sverige precis före halvtid på Victoria Svenssons snygga inlägg.
Och det var hon som i slutminuterna förde matchen till förlängning efter att Lotta Schelin spelat fram. Men två mål gav ingen glädje, inte den här kvällen.
 Just nu känns det som en klen tröst. Det betyder ingenting nu.
Bara ett par meter ifrån står norskorna och får förklara hur det känns att vara i EM-final mot Tyskland på söndag. Det var där Hanna Ljungberg och de andra svenskorna skulle ha varit.
 Vi visade verkligen att vill vinna den här matchen.
 Det blev jobbigt för oss när de gjorde sitt tredje mål i förlängningen. Vi hade några chanser efter det på ett par nickar men...nej, det kommer att ta ett tag att komma över det här.
Det var hon garanterat inte ensam om att känna i det svenska landslaget den här kvällen.

Mer läsning

Annons