Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna olympisk mästarinna

Visserligen handlar det "bara" om ett ungdoms-OS. Och visserligen är det "bara" de europeiska länderna som deltar. Men ändå:
Hanna Westrin, Sundsvalls Simsällskap, kan numera titulera sig olympisk mästarinna.

Annons
Det var i norditalienska Lignano, inte långt från slovenska gränsen, det hände.
Efter ett starkt förmiddagslopp med ett personligt rekord, som placerade henne som etta inför finalen, laddade unga fröken Westrin om. Och som hon laddade.
Pang! Iväg och efter en fin start var det bara fullt ös. Mot 50-metersvändningen och efter en lyckad vändning forsade Sundsvallstjejen fram med sin karaktäristiska, torpedliknande, stil.
I mål efter avverkade 100 meter bröstsim på ännu ett fint personbästa: 1.12,77, vilket var nära halvsekunden bättre än ryska Voropajeva på andra plats.
Mitt bästa lopp någonsin, förstås, säger Hanna, som strålade ikapp med kvällssolen när hon i de gul-blå landslagsfärgerna klev ner från prispallen och tog sig till uppvaktande släkt och vänner.
14-åriga Hanna var också med i det svenska medleylaget, som slutade på fjärde plats. Samma placering som hon själv nådde tidigare i veckan på 200 meter bröstsim.
Därför var det litet överraskande att det skulle gå så här bra, kommenterar pappa Håkan, som sällan missar sin dotters prestationer i olika tävlingar.
Men nu är det snart sommarlov.
Och då ska jag vara ledig. Minst tre veckor, lovar Hanna.

Mer läsning

Annons