Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Olsson i våldsam krasch

Hans Olsson kraschade våldsamt vid världscupstörtloppet i Val d'Isere. Den 22-årige svensken fördes till sjukhus med en förmodad hjärnskakning. Hemmaåkaren Pierre-Emmanuel Dalcin tog överraskande karriärens första världscupseger.

Annons
Olsson kraschade våldsamt när han fastnade med armen i en port och landade på huvudet.
På tv-bilderna såg det ut som om svensken förlorade medvetandet och det blev ett längre avbrott i tävlingen när funktionärer tog hand om Hans Olsson. Hans nacke stabiliserades innan han lyftes upp på båren och in i en helikopter för vidare färd till sjukhus. Enligt de första rapporterna hade svensken klarat sig undan med en hjärnskakning.
– Han har förts till det lokala sjukhuset och han talade till sjukvårdspersonalen, sade Rainer Salzgeber, tävlingschef för herrarnas världscup.
Det varma vädret i Val d'Isere satte sin prägel på tävlingen och underlaget höll inte för förhandsfavoriterna med sent startnummer. Pierre-Emmanuel Dalcin hade startnummer sex och vann med 26 hundradelar före Erik Guay, Kanada.
Av topptrion i störtloppscupen gick det bäst för Marco Buechel, Liechtenstein, som slutade sjua. Patrik Järbyn, med startnummer 34, slutade på 26:e plats, 1,67 efter Dalcin.

Mer läsning

Annons