Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Happy Mil inleder friidrottssäsongen

Om precis en vecka startar årets största friidrottshelg i Medelpad.
Med först löparfesten Happy Mil för barn i åldrarna 5—11 år, och därefter den traditionella bredd- och elittävlingen Mittnorden Cup.

Annons
Detta blir också det stora startskottet för den lokala utomhussäsongen i friidrott.
Vi vill bidra till något kul. En dag som får idrotten att förknippas med glädje, säger Charlotte Andersson i arrangörsstaben bakom Happy Mil.
Happy Mil och Olympic Day Run, med stöttning från Svenska Friidrottsförbundet, McDonald´s och den olympiska rörelsen, har i Sundsvall Friidrotts regi avgjorts två år tidigare.
Och bägge gångerna har Sundsvall varit näst störst i landet vad gäller deltagare. En placering bland de allra bästa bland de 70 orterna är väl målet nu också, men förstaplatsen blir svår att nå också denna gång, då Göteborg valt att kombinera barnens Happy Mil med stora Göteborgsvarvet...
På Gärde för två år sedan sprang 200 barn Happy Mil-loppet. I fjol kom 320 till Baldershov.
Målet är att få ännu fler till Balders nästa lördag, den 21 maj.
Just nu rider vi på en friidrottsvåg här i landet och vi i Sundsvall är inget undantag. Det är inga problem alls att locka nybörjare till vår sport. Men en extra kick är bara bra, och det här är ju ingen tävling i egentlig mening, säger Per Jutterström, välkänd elittränare och friidrottsprofil.
Exakt. Här finns inga förlorare. Det blir det diplom och medaljer till alla. Vi kommer att ha häftig musik och uppvärmning med Friskis och Svettis och förra skidstjärnan Karin Svingstedt kommer att vara speaker, berättar Charlotte Andersson.
Efter Happy Mil, som mäter ett varv (400 meter) för de yngsta, två varv för de mellanstora barnen och tre varv för de äldsta, tar Mittnorden Cup vid.
Med bland annat säsongsdebut för SuF:s landslagssprintrar Erik Wahn och Stefan Tärnhuvud.

Mer läsning

Annons