Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harald Lückner ny tränare i Modo

Moras succétränare Harald Lückner blir ny tränare i Modo. Han tar över tränarsysslan efter Kent Forsberg, som avslutade sin senaste sejour med förlusten mot Färjestad i SM-kvartsfinalen.

Annons
Harald Lückner, 48 år, har skrivit ett tvåårskontrakt med Modo.
 Jag ser det som en spännande och intressant utmaning att träna ett lag som har ambitionen att försöka vinna SM. Jag missade ju SM-slutspelet med Mora med någon futtig poäng. Nu är siktet inställt på att få uppleva ett SM-slutspel med Modo, säger Harald Lückner.
Lückner har efter sin karriär som hockeyspelare i Färjestad tränat Sparta Sarpsborg i Norge, Färjestad, juniorlandslaget, HV71. Nu senast förde han upp Mora från allsvenskan till elitserien och var dessutom ytterst nära att föra nykomlingarna till slutspel. Han blir Modos femtonde tränare genom tiderna.

Ett hett namn
 Vi känner oss väldigt nöjda med att ha knutit Harald Lückner till klubben. Han är ju en av landets hetaste tränare. Inte minst med tanke på vad han har uträttat i Mora, säger Modos sportchef Bengt Hedin.
Redan förra säsongen var Modo i kontakt med Lückner.
 Det kändes naturligtvis riktigt lockande redan då, men jag hade ett kontrakt med Mora som jag ville fullfölja.
Modos nye tränare har tidigare stött på ett antal Modospelare i sin roll som juniorlandslagets tränare.
 Det var välutbildade, ambitiösa och målmedvetna spelare. Helt enkelt en dröm för en tränare. Det finns en gedigen grund och organisation här i Modo som fostrar och utvecklar talanger till elitspelare, säger Harald Lückner.
Han blir den andre tränaren som fostrats hos Färjestad i Karlstad som hamnar i Modo. Den förste var Per Bäckman som under sina fyra säsonger i Örnsköldsvik förde Modo fram till två SM-finaler utan att nå ända fram till guldfesten.
Lückner har dock inte samma energiska framtoning som den energiske pådrivaren Bäckman som blev en väldigt populär och omtyckt person av den kräsna hockeypubliken i Örnsköldsvik.

Laget är viktigast
 Varje tränare har sin personlighet. Jag vill alltid försöka att bygga ett gediget lag. Därför tycker jag att den sämste liraren är lika viktig som den bäste. För att få ett helt lag att fungera är även den tredje och fjärde uppställningen mycket viktiga. Det gäller ju att få ut så mycket som möjligt av varje spelare helst samtidigt och när det verkligen gäller, säger Lückner.

Mer läsning

Annons