Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hatten av för Bergh

Annons

Ed You fortsatte den fantastiska segerkavalkaden för de Bergsåkerstränade hästarna då han vann Mastersfinalen i söndags på Charlottenlund. Torbjörn Jansson körde, som oftast förträffligt, Robert Bergh tränar. Hatten av för dessa tre.

Hatten av för nämnde Bergh även för det sätt han hanterade situationen på Bergsåker i onsdags då hans körning galopperade i ledning strax innan mål. Robert släppte iväg sin häst och lämnade fältet utan störningar. Undertecknad fick den hjälp han behövde för att avgå med segern och det känns bra att inte fällas av störande ifrån galopperande konkurrenter. Någon ansåg att jag gavs fördel, de flesta inte. Jag uppfattade det som att vi låg tvåa när ledarhästen galopperade.

Mimi af Djupmyra behövde inte be om ursäkt för sin seger. Hon har i och för sig suttit i rygg på ledaren i sina fyra senaste starter men hon har spurtat snyggt efter sena luckor och jag tycker att hon gjort sig förtjänt av en vinst. De som följde min intention i förra veckans krönika kunde glädja sig åt nio gånger insatsen.

Förtjänt av sin vinst var även Gina la Lollo på Bollnästravet. Hon avslutade sitt lopp i fjärdespår de sista fyrahundra meterna och kämpade sig fram till seger med knapp marginal. Vinnarodds: drygt 30 gånger pengarna.

Outrunner och Love Lini återkom efter tävlingspaus förra veckan och var mycket duktiga efter sena luckor med rappa upplopp. De har båda starter den närmaste helgen som ska bevakas av spelarna. Mimi af Djupmyra får pröva rikstoton, hennes form kan ge fina pengar tillbaka även om ett fjärdespår i voltstart inte var vad jag hoppats på.

Dannero har fått förmånen att överta en travdag ifrån Bergsåker på fredag eftersom min hemmabanas ytbeläggning ska läggas om. Mina uppsittningar där har bra förutsättningar för att ge någon krona i återbäring.

Dannero kör åter på söndagen och mina styrningar kan vara värda att beakta i kalendariet, en av dessa har tränat fint på Wången.

V75 körs på Solänget, de har konstiga distanser angivna men det beror på att bankroppen har flyttats utåt istället för att flytta på stolpar och annat som riskerar vår säkerhet. Alla sätt är bra utom de dåliga!

Mer läsning

Annons