Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heiskanen spräckte nollan i Halmstad

Det blev islossning för hästarna från Åby-travet på lördagen när V75 kördes på grannbanan Halmstad.
Efter att ha haft noll segrar blev det nu en dubbelseger.
—  Vi får hoppas det har vänt för oss nu, sade Veijo Heiskanen efter segern med King Cobra i V75-1 som äntligen spräckte banans nolla.

Annons
V75-omgången blev på nytt favoritbetonad, sju rätt gav knappt 4 300 kronor och det blev ny jackpot då fem rätt blev utan utdelning. Det innebär att 26 miljoner kronor förs över till sjurättspotten på Mantorp på lördag.
Åby-tränarna har haft det makalöst svårt att vinna inom V75 det var faktiskt först på lördagen som nollan spräcktes. Det var Veijo Heiskanen som
såg till att sätta Åby på kartan efter att ha vunnit med King Cobra, som fick ledningen efter 400 meter och sedan hela vägen in i mål.
 King Cobra kändes bra hela vägen men jag var rädd för Real Ås som jag hade i ryggen, det är en speedig häst. Men mållinjen kom perfekt den här gången, sade Veijo Heiskanen efter segern i Bronsdivisionen.
Det blev också seger nummer två i år för Åby-travet när storfavoriten Thai Knock vann tillsammans med rutinerade lärlingen Carlos Söderström. När väl Thai Knock tagit över ledningen efter 400 meter var det inget snack om saken.

Dubbel Svanstedt
Per Lennartsson kör mycket åt Kari Lähdekorpi, Halmstad-tränaren som fortsätter att dominera V75-loppen. Det blev en ny dubbel för Lennartsson, som vann med Anelka från tidig ledning (storfavoriten Tout Ou Rien orkade inte efter ett tungt lopp) och med Highway Patrol. Därmed har Per Lennartsson tagit ledningen i V75:s kuskliga.
 Jag är tacksam att få så många chanser av Lähdekorpi, hans hästar räcker alltid långt och är väl förberedda, sade Lennartsson.
Åke Svanstedt går sällan segerlös från en V75-omgång. På lördagen blev det en dubbelseger för Axevalla-tränaren. Han inledde med en närmast pliktskyldig seger i lägsta klassen. Receptet var ledning direkt och det var aldrig något snack om saken.
Åke Svanstedt fixade också den enda skrällen i omgången när han visade upp Ludvig Palema, som avslutade V75-omgången med en mycket imponerande seger.
Ludvig Palema har varit trög tidigare i en del lopp men nu var det inget snack om saken. Han närmast flög till ledningen på sista bortre långsidan
och segertiden var 1.13,2, tveklöst dagens sportsliga höjdpunkt.

Tidiga ledningar
 Han kändes stark hela vägen och det gäller att ladda om man ska vinna V75-lopp, sade Svanstedt, som också kunde berätta att världsstjärnan
Gidde Palema är på gång och snart är mogen för comeback.
Ludvig Palema var den enda av de sju vinnarna som inte vann efter tidig ledning i loppen.
Thomas Uhrberg är också en trogen vinnare i V75 och han fick också med sig en seger Larissa Ås tog ledningen i ett stolopp och sedan var det spel mot ett mål. Uhrberg fick dämpa tempot till närmast löjlig fart och då hade aldrig köhästarna en chans att komma in i segersnacket.
 Hon har tjänat fina pengar i V75 och det är kul, nu fick vi bestämma i lågt tempo och det är alltid tacksamt, sade Thomas Uhrberg.

Mer läsning

Annons