Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektisk helg för Holm

Stefan Holm får en hektisk höjdhoppshelg.
Först Golden League-galan i Belgien på fredagskvällen och sedan Finnkampen i Göteborg på lördagseftermiddagen.
—  Det gäller att det inte är dimma på flygplatsen i Bryssel, säger Holm med ett snett leende.

Annons
Till förra Golden League-galan, i Zürich förra fredagen, kom den snörvlande svensken tio timmar för sent då dimma försenade framkomsten för de flygande farkosterna.
Dimma fungerar inte på lördag, då Holm måste hinna från Belgien till Sverige så snabbt det bara går. Höjdhoppstävlingen på Ullevi startar klockan 15.55 19 timmar efter att tävlingen är slut i Bryssel.
 I vanliga fall är det inga problem att glida in sent och hoppa, men jag har ju inte haft någon stabilitet i hoppningen nu på slutet, kraxade en snuvig Stefan när TT träffade honom efter SM-tävlingarna i Helsingborg.
Han kände hur kraften rann ur kroppen timmarna före VM-finalen i Helsingfors. Holm gjorde sin sämsta mästerskapsinsats sedan 1999 och slutade på sjunde plats.
Någon dag senare slog förkylningen till och Holm fick en förklaring på varför explosivitet försvunnit ur benen.
Med näsan full med snor hoppade han ändå i Zürich förra fredagen och sedan SM i Helsingborg i söndags. Då blev Holm den första höjdhopparen att vinna åtta SM-tecken i följd utomhus, och han tangerade dessutom Patrik Sjöberg och Stig Pettersson i antalet ute-SM totalt.
 Men det var också det enda som var bra, summerade Stefan sin SM-helg.
Han som varit över 2,30 i 87 tävlingar i karriären har nu rivit ut sig på lägre höjder än så i fyra raka tävlingar och i fem av de sex senaste.
 Jag måste hitta tillbaka till en stabilitet i hoppningen. Jag måste kunna känna att jag vågar trycka på i löpningen in mot ribban och ändå få kraft i upphoppet, säger Stefan.
På träning har det trots allt gått bättre under de senaste dagarna. I tisdags klarade Holm 2,30 två gånger om och hade dessutom ett par bra försök på 2,35.
Så om förkylningen har gett med sig, och flygplanen går som de ska, kan Stefan Holm mycket väl stå på 89 tävlingar över 2,30 innan helgen är över.

Mer läsning

Annons