Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellström vill nolla Bajen

För tre år sedan kämpade Erland Hellström om målvaktsplatsen i Hammarby, men konkurrerades ut av Ante Covic och lämnade klubben. Nu spelar han i Assyriska och har chans att ta revansch i den allsvenska premiären på Råsunda. - Det vore riktigt skönt att hålla nollan, säger Hellström.

Annons
Frågan är dock om chanserna att uppfylla den målsättningen är särskilt stora. Hammarby har gått fram som en maskin på försäsongen, medan Assyriska darrat betänkligt - i genrepet mot Örebro blev det förlust med hela 4-0.
- Men man ska inte dra för stora växlar på den matchen, vi hade tränat hårt på lägret i Turkiet och matchen kom på fel dag för oss. Som målvakt är det aldrig kul att släppa in fyra mål, men jag plockade ner en del inlägg och gjorde några räddningar, så det känns bra.

Tillsammans med cupfinalen mot Elfsborg häromåret är tisdagens match den största i Assyriskas historia. 24-årige Hellström är maximalt laddad.
- Det är en fantastisk match att få spela, vi möter ett bra lag med bra supportrar och det ska bli riktigt kul. Hammarby har all press på sig samtidigt som vi vet att vi kan vinna matchen. Det känns perfekt.

Målvakten räknar med att Hammarby kommer föra spelet och att det kommer bli en hel del att göra längst bak. Det tekniska och kvicka kortpassningsspel Assyriska gjort sig kända för, och som nye tränaren José Morais förespråkat, lär det inte bli så mycket av inledningsvis.
- Vi kan inte gå ut och spela jättefin fotboll hela tiden, det är kriga och ta poäng som gäller. Vi vet precis hur vi ska spela och förhoppningsvis kan vi störa Hammarby och ta över mer och mer av spelet.

Hellströms inställning inför matchen är given.
- Vi ska försöka vinna. Och det vore riktigt skönt att hålla nollan.

Erik Sylvén

FotbollDirekt.com

Mer läsning

Annons