Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helmersson lämnar SDFF

/

Allt såg ut att vara löst med tränarfrågan. Då kommer chockbeskedet: Mikael Helmersson lämnar SDFF. – Det är jävligt bittert. Men jag hinner inte, säger han själv.

Annons
Allt har verkat positivt i förhandlingarna mellan SDFF och huvudtränaren Mikael Helmersson.
Så sent som för en vecka sedan berättade hälsingen själv att ingenting tydde på att han inte skulle fortsätta.
Men nu kan ST avslöja att Mikael Helmersson lämnar SDFF.
Spelarna fick beskedet i tisdags kväll, i samband med säsongsavslutningen.
Ja, tyvärr är det så. Jag var helt inställd på en fortsättning, men sen började jag kolla på mitt eget företag som jag driver, och då insåg jag att jag kommer behövas där till 110 procent det kommande året. Då funkar det inte att ha SDFF också, säger Helmersson.
Han är bedrövad. De två senaste säsongerna har han varit högst ansvarig för förvandlingen av SDFF från ett oorganiserat division II-gäng till ett toppgäng i ettan med allsvenska ambitioner.
SDFF gjorde allt för att vi skulle kunna hitta en lösning, men det visade sig att det inte räckte. Jag har 17 mil enkel resa till varje träning, och även om jag bara skulle ha gjort det tre gånger i veckan så tar det för mycket tid, berättar Helmersson.
Han driver ett hyvleri hemma i Korskrogen i Hälsingland, ett släktföretag med två anställda och anor från 1870. Det är det som nu gör att han tvingas ta timeout från fotbollen.
Om det blir ett, två eller tre år återstår att se. Men det är fotbollen jag vill hålla på med, och jag kommer hålla kontakten med SDFF. Det är den klubben jag vill jobba för, och jag vet inte om jag kommer kunna få ett lika trevligt gäng att jobba med igen. Det är oerhört tråkigt att det blev så här, säger han.
För spelarna kom beskedet som en chock.
Ja, det känns jättetråkigt. Det är synd om oss, men framför allt om Micke. Han är väldigt omtyckt av laget, och det har gått så bra sen han kom. Micke är nog en av Sveriges fem bästa damtränare. Nu får vi nog sänka kraven lite, säger lagkaptenen Marie Barrling.

Det här söker SDFF:
En utbildad tränare med brinnande engagemang, teoretisk utbildning och förmåga att utveckla SDFF till ett elitlag.

De här kan ta över:
Håkan Stafrin
Teoretiker med förflutet som elitutvecklare inom förbundet. Fick allt större ansvar taktiskt under säsongen som gick.

Anders Nilsson
Assisterande till Helmersson senaste åren. Duktig inspiratör, men saknar den teoretiska utbildningen.

Mikael Bengtsson
Redan klar som tränare för SDFF:s division II-gäng. Erfarenhet som spelare, och steg 1-utbildad tränare.

Mer läsning

Annons