Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmahoppen gladde i ponnydressyr

Det var gott om glada miner efter första dagens regionala ponnydressyr-tävlingar i Sundsvalls ridhus. Och det var hemmahoppen som gladde mest.

Annons
Det blev framgångar redan under första dagen när de regionala ponnydressyr-tävlingarna började i går i Sundsvalls ridhus. Faktum är att om Åsbygdens Nina Persson inte hade vunnit den individuella delen i ponnyallsvenskans lättare klass så hade det blivit full pott för hemmaryttarinnorna.
Nu blev det i stället segrar i fyra av fem kategorier. En lovande inledningen inför fortsättningen på tävlingarna i dag.
En lovande inledning fick också det kombinerade ponnydressyrlaget från Sundsvalls Ridklubb och Njurunda Ryttarförening i första omgången av ponnydressyrens division 1. De två senaste årens mästarlag vann med god marginal och övergtygade med flera höga poäng.
Och hemmaryttarinnornas dominans i gårdagens tyngsta klass var stor. De fyra bästa individuella resultaten togs av lokala förmågor.

Hemmaryttarinnan Cajsa Berggren,18, såg ut att "bara" nå två andraplatser på sin häst Isa, men när lagdelen var över så fick hon en efterlängtad förstaplats till slut. Men innan dess var hon inte så nöjd med sin dag, pallplatserna till trots.
Det blev några slarvfel i dag så jag kan inte vara riktigt nöjd, säger hon.
Men jag fick i alla fall ihop hyfsade poäng till lagdelen.
Och hon var nöjd med tävlingen som sådan.
Det har varit bra, allt har gått snabbt och underlaget är bra.

I dag fortsätter tävlingarna med de svåraste klasserna. Då kan det bli nya lokala framgångar.

Mer läsning

Annons