Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmamästaren blir huvudnummer i Drakfight

/
  • Kim Falk är tillbaka till årets Drakfight i södra hamnen.

På lördagen smäller det i södra hamnen. För andra året anordnas Drakfight under Thaifestivalen, den här gången enbart med fullkontakt. Huvudnumret står SM-ettan Kim Falk från Sundsvall för.

Annons

Thaiboxningsgalan Drakfight gjorde debut under fjolårets Thaifestival, och det blev succé direkt med mycket folk i tältet och flera häftiga matcher.

I år blir det matcher endast under lördagen, i stället för två dagar som i fjol. Samtliga blir dessutom med fullkontakt, det vill säga att matcherna både kan avgöras på poäng och genom knockout.

Det är inte helt lätt att locka de allra bästa så här års, men hemmaklubbens Kim Falk, som vann SM-guld tidigare i år, ställer upp. Matchen mot Rickard Pettersson i 63,5-kilosklassen får ses som galans huvudnummer.

– Vi har fått anpassa lite till vad som händer i övriga thaiboxningssverige. Det är semestertider och snart är det World Cup i Thailand, men vi har ändå lyckats få ihop några bra matcher. Vi hoppas givetvis få till samma succé som i fjol, säger Fredrik Qvistberg från arrangerande Drakstadens Muay Thai.

Mer läsning

Annons