Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historisk seger för Annika Sörenstam

/

Regn och rusk och ett slag efter. Annika Sörenstam såg möjligheterna. Och vann ett nytt rekord.

Annons
Störst är hon sedan länge, damgolfens världsetta. Nu också först att vinna en och samma tävling fem år i rad. Smaka på den här sviten från Mizuno Classic i Shiga, Japan:
2001: 1) Annika Sörenstam.
2002: 1) Annika Sörenstam.
2003: 1) Annika Sörenstam.
2004: 1) Annika Sörenstam.
2005: 1) Annika Sörenstam.
 Självklart känns det fantastiskt, säger hon.
Annika Sörenstam brukar inte vara mycket för stora ord utan låter svingen och klubban göra jobbet med bollen i kampen mot banorna.
Och starkast är hon under press.

Bäst när det gäller
Sydkoreanskan Young Kim ledde med ett slag inför den avgörande rundan på den regnpinade Seta Golf Course. Det var hon inte mogen för. När det verkligen ställdes på sin spets dukade Kim under för nervpressen och rasade till delad tredje plats med japanskan Yuri Fudo och Sophie Gustafson.
Sörenstam gick den andra vägen.
Det var en uppvisning i \"bäst-när-det-gäller\" när Sörenstams birdies rasslade ned i hålen. Hon toppade med en eagle och gick runt på 64 slag.
 Det är annorlunda att vinna när man kommer bakifrån. Jag kollade resultattavlan noga, jag följde noga hur mina medspelare spelade och insåg att jag var tvungen att vara aggressiv i mitt spel. Jag hade inget att förlora utan gick för birdies hela dagen och gjorde några, säger Sörenstam.
 Tycker att jag spelade riktigt bra trots svåra förhållanden och svåra motståndare. Jag var tvungen att slå lågt och tack och lov lyckades jag med det, fortsätter hon.
Hon vann på totalt 195 slag, tre färre än Jennifer Rosales från Filippinerna. Vinstchecken var på 150 000 dollar (cirka 1,2 miljoner kronor), men mest värdefull var förstås den historiska bedriften att som första golfproffs hittills vinna en tävling för femte året i rad.

Rekord på rekord
Det var hennes andra tunga rekordet på kort tid. I förra månaden blev hon första kvinna att vinna World Championship i Palm Desert i Kalifornien för femte gången.
Hittills i år har Sörenstam vunnit nio titlar på LPGA-touren och med två tävlingar kvar har hon chansen att tangera sitt personbästa från 2002 då hon vann elva gånger. Hon har redan lagt handsken på Vare Trophy (lägsta snittscore), utmärkelsen som årets spelare och även penningligan.
Sophie Gustafsons tredjeplats hamnade i skymundan av Sörenstams rekord, men var icke desto mindre en imponerande prestation. Efter två 67-ronder avslutade hon med 66 slag och pressade sig in på delad tredjeplats.
Även Maria Hjorth spelade upp sig sista dagen (69 slag) och slutade på 19:e plats.

Mer läsning

Annons