Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjältarna i svart

/
  • Bo Kull från Indal gör sin femte säsong som domare i Mittnorden cup. Och han trivs så bra att han gärna kommer tillbaka nästa år också.

Femte turneringen i rad. Men domaren Bo Kull gör det gärna till sex.
— Jag kommer gärna tillbaka nästa år också.

Annons
Utskällda. Ofta ifrågasatta. Men i en turnering där över hundra matcher ska spelas under fyra dagar så är domarna hjältarna som inte syns. Som styr där det behöver styras, men som sällan blir hyllade för sitt slit.
De flesta verkar i alla fall nöjda med insatserna hittills, säger domaren Bo Kull, 51.
Han gör sitt femte år i rad i Mittnorden cup som domare. Tror han. Tidigare så har han varit med i cupen, men som tränare för olika ungdomslag.
Det var därför som jag blev domare också, jag ville veta hur reglerna verkligen var.
Visst kan det bli nåt fel här och var, men det är ingen som har uppträtt osjysst överlag. Det var till och med några ledare som bara tittade på en match som kom fram och sa att jag hade gjort en hyfsad insats, säger han glatt.
Under en dag blir det fem-sex matcher till slut. Men några stora pengar blir det inte. Det gäller att brinna för ungdomsfotbollen, att tycka att det är lika kul som alla spelarna gör.
Jag dömde Dublin-gänget i torsdags. Vilken upplevelse. De var lika glada hela tiden, oavsett vilket mål i ordningen de gjorde, säger han och ler.
Kommer du tillbaka nästa år också då?
Det är bra stämning här så det kan jag helt klart tänka mig, säger Bosse.
En av många domare som hjälper till att göra Mittnorden cup till den fest det verkligen är.

Mer läsning

Annons