Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyprofilerna vill bygga broar mellan näringslivet och idrotten med välgörenhetsevent

/
  • Hockeyprofilerna arrangerar ett välgörenhetsevent för att bygga broar mellan näringslivet och idrotten. Samtidigt passar de på att skänka pengar till välgörenhet.

Som avslutning på en utbildning som ska förebereda aktiva elitidrottare på livet efter karriären arrangeras nu ett lunchevent där näringslivet och idrotten får chans att mötas.
– Eventet blir en brygga och triggern är att alla pengar går till välgörenhet, säger Mathias Månsson, som är en av initiativtagarna bakom projektet.

Annons

Vi har tidigare berättat om hockeyspelarna Mathias Månsson, Johan Svedberg, Victor Hertzberg, Eric Moe och Oscar Johansson som tillsammans gått en utbildning för att förbereda sig för en framtid efter spelarkarriären.

Läs också: Hockeyrivalernas gemensamma sak – här träffas profilerna med fokus på livet efter hockeykarriären

Som sista uppgift under utbildningen kommer de i morgon (torsdag) att anordna ett lunchevent i Sundsvall där företrädare från både näringslivet och elitidrottare får träffas.

– Vi har bjudit in företagare och andra idrottare och ska försöka skapa ett nätverk så att näringslivet kan komma åt idrotten och hur man kan ta deras kunskap vidare i arbetslivet.

– Det är många idrottare som inte har högskoleutbildning, men vi besitter andra egenskaper, som att jobba i grupp och prestera under press. Det är många företag som söker sådana människor och då ska det vara lätt att komma åt oss, säger Mathias Månsson till Sporten.

Silly season-TV: Här är senaste ryktena och nyheterna

Intäkterna från eventet går till lekterapin på Sundsvalls sjukhus.

– Vi ville ha något lokalt eftersom det är i Sundsvall. Eftersom vi i hockeyvärlden varit där några gånger med laget så vet vi hur mycket de gör för barnen och familjerna, så vi kände att det var rätt väg att gå. Det är något som vi verkligen vill hjälpa till med.

Utöver spelarna som ingår i projektet är bland andra Sebastian Lauritzen och Erica Udén Johansson inbjudna till eventet.

– Sen kommer både Timrå IK och Sundsvall Hockey att ha representanter på plats som kommer att bli intervjuade på scenen. Det blir ett bra gäng, så vi är riktigt nöjda.

Läs också: Lekterapin får gåva till ny satsning: "Känns fantastiskt bra"

Mer läsning

Annons