Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyprofilernas event fick in över 15 000 kronor till lekterapin: "De står för något som vi själva vill stå för"

Både företagare och idrottare var på plats under välgörenhetseventet som hockeyprofilerna arrangerat. Totalt fick de in 15 200 kronor till lekterapin på Sundsvalls sjukhus.
– Det känns fantastiskt bra att kunna bidra, säger Oscar Johansson, före detta forward i Timrå IK.

Annons

Under torsdagen ägde eventet rum på Englaporten, som en avslutning på en utbildning som Johan Svedberg, Victor Hertzberg, Eric Moe, Oscar Johansson och Mathias Månsson gått. Tanken med eventet är att idrotten och näringslivet ska få en chans att mötas.

– Det var lite nervöst från början, man visste inte riktigt hur mycket folk som skulle komma. Men det har varit fantastiskt och en bra uppslutning, säger Mathias Månsson.

Intäkterna från eventet kommer att gå till lekterapin på Sundsvalls sjukhus, något som var ett självklart val för dem. Totalt fick de in 15 200 kronor.

– Vi ville att det skulle gå till något lokalt, alla var vi överens om lekterapin. De står för något som vi själva vill stå för. Det var ett självklart val de hjälper så många människor och familjer där uppe, säger Mathias Månsson.

Victor Hertzberg, Oscar Johansson, Johan Svedberg, Erik Moe och Mathias Månsson.

De hoppas på att detta kan vara en början till en enklare väg för idrottare att komma ut i arbetslivet.

– Som idrottare kan det dyka upp en skada när som helst, man kan inte spela hockey hela livet. Det är många idrottare som inte har studerat, men vi kan bidra med annat. Att jobba under press och fungera bra i sociala sammanhang är minst lika viktigt, säger Månsson.

Tanken med utbildningen som hockeyspelare från Sundsvall och Timrå har gjort har varit att aktiva elitidrottare ska förbereda sig på livet efter karriären

– Den har betytt väldigt mycket, det har bara varit positivt. Jag hoppas att det kan leda till jobb för oss som gått den här kursen och för andra idrottare. Det ska finnas en marknad för oss att komma in på, säger Månsson.

Läs också: Hockeyprofilerna vill bygga broar mellan näringslivet och idrotten med välgörenhetsevent

Förutom att de fått lära sig att skriva cv, fått tankecoachning och diskuterat vad som är viktigt i andra branscher har de också lärt känna sig själv och det har varit ett sätt att koppla bort hockeyn många gånger.

– Mentalt har det varit väldigt bra, det har varit skönt att tänka på något annat än bara hockeyn, säger Johan Svedberg.

– Jag har framför allt lärt mig mer om mig själv. Som människa har jag utvecklats och man har fått chansen att jobba med sina egna tankar och tagit reda på vart jag själv står i livet, säger Eric Moe.

En civilkarriär kan vara ett bra komplement till idrotten.

– Man vill ha någonting att göra på sidan av. Den vi är på isen är vi inte på sidan om. På isen är man en vinnarskalle och man kan bli arg, det kan vara skönt att få visa en annan sida av sig själv också, säger Mathias Månsson.

Mer läsning