Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeystjärna åtalad efter krogbråk med polisaspirant

/

Det började som ett privat gräl men slutade med våld mot en polisaspirant. I går åtalades hockeystjärnan Jonathan Hedström för krogbråket på restaurang Oscar i Sundsvall. Polisaspiranten kräver 10 000 kronor i skadestånd.

Annons
Den händelse som nu fått ett rättsligt efterspel inträffade på småtimmarna natten mot den 10 oktober i fjol, efter Timrå IK:s bortaseger mot HV71 i Jönköping.
När Timråspelarna kommit hem till Sundsvall efter matchen gick flera av dem på restaurang Oscar för att fira segern.
Men att döma av åtalet gällande ofredande, som åklagaren Björn Ohlsson lämnade in till Sundsvalls tingsrätt i går, blev Jonathan Hedströms segernatt inte särskilt festlig.
Först hamnade han i ett privat gräl. Sedan gav han sig på en polisaspirant som råkade befinna sig i närheten.
Polisaspiranten berättar i förhören att Jonathan Hedström plötsligt vände sig om mot honom och skrek \"sluta flina\" och att han skulle \"täppa till käften\" på honom.
I det efterföljande tumultet ska hockeystjärnan ha knuffat till honom och sedan kopplat ett grepp i hans tröja, som lämnade två decimeterlånga märken på halsen innan den gick sönder.
Två kvinnliga vittnen stödjer polisaspirantens berättelse. Det ena vittnet berättar också att några andra Timråspelare förde bort sin lagkamrat för att avstyra fortsatt bråk.
I polisförhören nekar inte Jonathan Hedström till de faktiska omständigheterna. Däremot hävdar han att blev provocerad.
Nyligen skrev han på ett tvåårskontrakt för NHL-laget Anaheim Mighty Ducks. Skulle han fällas för ofredande i Sverige riskerar han böter eller fängelse högst ett år.
Jonathan Hedström har önskat Stockholmsadvokaten Johan Strömberg som offentlig försvarare, men tingsrätten har inte gjort något förordnande ännu.
Johan Strömberg var dock i kontakt med den förre Timråspelaren i går, som låter hälsa att han inte har några kommentarer att ge ST-Sport.

Mer läsning

Annons