Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög klass på Sundsvall Open Trot

Steinlager och Giant Superman är bara två av dem. Bergsåkers VD Johan Sundberg räknar med betydligt fler storstjärnor till Sundsvall Open Trot i sommar.

Annons
I går berättade ST om att de två elitloppshästarna Steinlager och Giant Superman är aktuella för Sundsvall Open Trot i slutet av augusti.
Johan Sundberg hoppas och tror på ett mycket meriterat startfält. Mycket med tanke på de förändringar som skett inför årets upplaga av travfesten.
En av våra styrkor är att vi ökat vinstsumman från 700.000 till en miljon kronor och att loppet inte krockar med ett stort lopp i Frankrike som det gjorde i fjol. Totalt delar vi ut sju miljoner i prispengar och så mycket har vi aldrig tidigare delat ut, säger Sundberg.
Han säger att många av de framstående på helgens elitlopp på Solvalla deltog i Sundsvall Open Trot i fjol och att han räknar med att de flesta kommer tillbaka.
I fjol var även Norges och Finlands bästa här.
Förhoppningen finns också om att kunna flyga dit en storstjärna från kontinenten.
Om det finns någon som platsar vill säga.
De nordiska hästarna håller väldigt hög standard och det finns inte så många bra stjärnor utomlands. Om Varenne hade varit aktiv idag hade det varit ett sånt namn som vi skulle velat få hit, säger han.
Sundsvall Open Trot på Bergsåker är en del av \"Elon Grand Slam\" som även utgörs av Jubileumspokalen på Solvalla och Åbys Stora Pris på Åby. Till vinnande ekipage finns en extra stor bonus på 2 000 000 kronor om de lyckas vinna samtliga lopp.
Det är tack vare denna nya serie som Bergsåker har möjlighet att flyga in en eventuell stjärna. För då skulle de tre banorna dela kostnaden.
Men ännu är det för tidigt för Johan Sundberg att spika några startlistor.
Men vi räknar med att åka lite snålskjuts på de kontakter som Solvalla har, säger Johan Sundberg.

Mer läsning

Annons