Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HOIF siktar högt

/
  • Efter flera säsonger i exil, där Heffners-Ortviken spelat sina hammamatcher i Indal, är laget tillbaka i hemmatrakterna. Hemmaplan är numer Granli i Petersvik.

Ny plan. Nya förutsättningar.
Förhoppningarna växer i Heffners-Ortvikens IF när laget flyttar in på Granli IP. Heffners Ortviken IF lever division 5 inför omstarten.
— Tidigare har vi inte ens haft en riktigt träningsplan, nu har vi till och med en egen hemmaplan, säger HOIF:s tränare Jan Smott.

Annons
En plätt i Bergsåker utan mål. Trekanten på Balders.
Efter flera år på, bokstavligt talat, fotbollens bakgård flyttar Heffners-Ortviken in på Granli IP inför fotbollsomstarten på Medelpadsfemman. Och trots att nyckeln till låset fortfarande inte dykt upp är det uppåt värre i laget.
Att få komma hit är hur underbart som helst, säger Alexander Söderblom, 20 och lagets skyttekung.
Med en mix av gammalt och ungt, invandrare och svenskar, arbetare och studenter har HOIF rivstartat femman. Halvägs in i serien skiljer det redan sex poäng till tvåan Medskogsbron, men spelarna är hungriga på mer.
Det är bara upp i fyran som gäller, det är ingen som vill spela här. Vi är alldeles för bra för femman, säger Alexander utan att verka kaxig.
Bara säker på sin sak. Som att HOIF kan bli ännu bättre.
Jag tycker inte att vi har spelat en hel match riktigt bra än, även om vi stundtals spelat bra.
Spelarna i laget tycker att han liknar Fredrik Ljungberg i sin spelstil. Likheten finns där. Med sina tio mål på tolv matcher är han målfarlig precis som Ljungberg. Och från samma position på kanten.
Mm, det kanske stämmer, men jag gillar inte Ljungberg. Tycker mer att jag är en blandning av Paul Scholes och Ljungberg i spelstil då, säger "Alex".
Det finns en likhet till.
Jag hatar att förlora.
Det behöver han dock inte oroa sig speciellt för. Med en riktigt målvakt på plats i Henrik Jezik så har laget fått den sista pusselbiten på plats inför hösten. Nu är bara frågan om något lag kan stoppa HOIF. Annars är Granli IP en division fyra arena nästa säsong.
Därför vinner Heffners-Ortviken Medelpadsfemman enligt Alexander Söderblom:
Vi spelar den roligaste fotbollen.
Vi har de bästa spelarna i femman.
Föreningen förtjänar en plats i fyran.
Vi har ett bra gäng med många olika kulturer och åldrar.

Mer läsning

Annons