Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holm besegrad — världsrekord av Isinbajeva

För andra gången i år blev höjdhopparen Stefan Holm besegrad när han på tisdagskvällen fick ge sig mot ryssen Vjateslav Voronin. Båda klarade 2,31, men Voronin i andra och Holm i tredje försöket.
—  Det var väl okej, men inte topp och det är aldrig roligt att förlora, sade Holm till TT.

Annons
Jelena Isinbajeva satte sitt 19:e världsrekord i stavhopp vid GP-galan i Lausanne. Ryskan klarade 4,93 meter i sin första tävling utomhus för året, en centimeter högre än sitt tidigare rekord från Bryssel i september förra året.
En ny möjlighet att sätta världsrekord får ryskan vid DN-galan den 26 juli. Isinbajeva är klar för tävlingarna på Stockholms stadion, skriver Dagens Nyheters nätupplaga.
Stefan Holm hade problem på de lägre höjderna och rev både på 2,20 och 2,24, men tog i andra försöket.
 Jag hade solen rätt i ögonen och såg inte ribban. Kanske skulle man ha hoppat i solglasögon men det har jag aldrig gjort tidigare.
Hoppningen började stämma bättre ju högre upp ribban kom och han tog 2,28 i första och 2,31 i sista. Holm behövde sedan klara 2,34 för att vinna tävlingen.
 Sista på 2,34 var nog bästa hoppet för kvällen, det var väldigt nära att jag klarade. Jag är inte helt nöjd med tekniken, därför är 2,31 ganska bra och det är bättre att förlora i dag än på fredag i Golden League i Rom.
Holm vann den första Golden League-tävlingen i Paris i fredags.
I övrigt från friidrottsgalan i Lausanne:
Robert Kronberg satte årsbästa när han vann B-finalen på tiden 13,45, 15 hundradelar bättre än hans tid vid tävlingarna i Sollentuna nyligen. Svensken fick en bra start och gick till ledning i de utmärkta förhållandena med godkänd medvind (1,5). Hans segertid var också bara en tiondel ifrån det svenska rekordet.
 Jag har haft missflyt med förhållandena i år, det hade jag i dag och fick bevisa att jag är en duktig häcklöpare, sade Kronberg till Radiosporten.
Susanna Kallur fortsätter att visa fin form på 100 m häck när hon blev trea på 12,70. Tiden är hennes tredje bästa i karriären och bara fem hundradelar från hennes personbästa. I Paris-galan i fredags blev Sanna fyra på 12,83. Tvillingsystern Jenny kom tvåa i C-finalen på 12,99.Marion Oprea kommer att bli en tuff konkurrent för Christian Ohlsson i tresteg om han kommer till start i VM i Helsingfors. Rumänen hoppade 17,81, världsårsbästa med åtta centimeter och två centimeter längre än Ohlssons svenska rekord från OS i Aten i fjol. I svenskens frånvaro är Opera och brasilianaren Jadel Gregório världens två klart bästa trestegshoppare just nu.Chandra Sturrup är årets snabbaste kvinna i år. Amerikanskan vann 100 meter på fina 10,84 och det är bara elva kvinnor i världen som sprungit snabbare. Världsrekordet har Florence Griffith-Joyner, USA, med 10,49.

Mer läsning

Annons