Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holm sparar pengar i Karlstad

Stefan Holm möter enkelt motstånd vid måndagens Götagalan i Karlstad. Precis som han själv önskade.
—  Jag är inte i behov att möta de bästa varje gång. Och så spar arrangörerna en slant också, sade Holm.

Annons
Stefan Holms tävlingsprogram för 2005 innehåller de största tävlingarna i Europa. Plus Götagalan i Karlstad, en tävling utan stor prischeck. Men inför ögonen på många kompisarna och släktingar som vill se Holm hoppa högt.
 Det gills liksom inte när de bara sett hoppen på tv, de vill se mig hoppa i verkligheten också. Det är det som gör Götagalan speciell för mig, sade Holm på söndagens presskonferens.
Holm har också haft åsikter om det motstånd han ställs emot. Det är inte alls som i de stora galorna, bara Germaine Mason från Jamaica, med ett årsbästa på 2,27, som kan hänga med Holm ett bit.
 Jag tror inte att det kommer mer folk och tittar bara för att jag har tufft motstånd. Jag är heller inte i behov av möta de bästa varje gång. I bland kan det vara frustrerande att vänta länge mellan hoppen också, sade Holm.
Hans eget banrekord på Tingvalla, 2,31, hoppas han kunna slå.
 Jag är för gammal för att lova, men jag hoppas det går, sade han.
Holm är en av många svenska VM-deltagare på Tingvalla. De flesta har en lite tyngre träningsperiod bakom sig. Susanna och Jenny Kallur har de senaste veckorna kört tyngre träning med skivstång och vågade inte lova snabba tider.
 Det är svårt att säga hur bra formen är, ansåg de.
Carolina Klüft kommer också till Karlstad, men ställer enbart upp i kula. Andra svenska toppnamn på Tingvalla är Patrik Kristiansson och Robert Kronberg som båda har presterat bra resultat i sina senaste tävlingar.

Mer läsning

Annons