Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holm tar avsked på hemmaplan

Under måndagskvällen skrivs sista kapitlet om Stefan Holm och idrottsplatsen Tingvalla i Karlstad. Nästan 20 år efter debuten. – Visst är det lite speciellt. Jag börjar bli riktigt sugen på OS men nu är det fullt fokus på Tingvalla, säger Holm.

Annons
En efter en har affisch-namnen hoppat av Karlstad GP. Ingen Susanna Kallur, ingen Johan Wissman. Men Stefan Holm kommer. Givetvis.
Holm har gjort 23 tävlingar på Tingvalla sedan han vann sin debut den 7 augusti 1988 på 1.49, 18 tävlingar har han vunnit. Banrekordet, numera 2.34, har han slagit fyra gånger, senast 2006.
– Hur det kommer att kännas att gå in på Tingvalla för sista gången vet jag inte. Men jag vet i alla fall hur jag vill känna mig efteråt, säger Holm.
Men måndagens avskedsföreställning kommer Holm inte att vinna på beställning. Deltagarlistan innehåller förutom Holm tre hoppare som klarat 2.30 eller mer under året. Bland annat ständige antagonisten Jaroslav Rybakov som klarat 2.35, att jämföra med Holms 2.37 från Aten.
Holm kommer från seger i DN-galan på 2.30. Inget resultat som skrämmer motståndare, men själv är han försiktigt optimistisk.
– Självklart vill jag göra ett snyggt avsked på Tingvalla. Benen kändes lite sega i Stockholm senast men jag vann i alla fall tävlingen och det har känts lite bättre i benen på träning efteråt. Även om jag börjar bli riktigt sugen på OS gäller det att fokusera på det som kommer närmast i tiden, säger Holm.

Mer läsning

Annons