Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holm vann trots magsjuka

Hemmafavoriten Stefan Holm vann höjdhoppet i Götagalan. Men 2,27 var inte vad Holm räknat med. Förklaringen stavades magsjuka.
I stället blev Johan Wissman det största svenska utropstecknet bland herrarna på Götagalan.
Wissman vann 200 meter på 20,46, tre hundradelar från sitt svenska rekord.

Annons
Johan Wissman har haft ett par tunga säsonger bakom sig. 200-metersloppet i godkänd vind, +1,1 meter per sekund, i Götagalan betecknade han som sitt bästa sedan 2003.
 Även om det inte stämt för mig har jag inte varit orolig. Jag vet att jag har höjt min standard. Men det känns verkligen skönt att hitta flytet och känslan igen, sade han.
Wissman har aldrig tidigare nått en VM-final utomhus men nu vill han dit.
 Det är många som har chansen till final, jag är en av dessa. Men först ska jag sätta svenskt rekord på 400 meter under DN-galan. Sedan springer jag ett 200-meterslopp till i Danmark innan det är dags för VM, sade Wissman.

Sjuk Holm
Stefan Holm vann höjdhoppstävlingen under Götagalan, men han var inte nöjd efteråt. I klen konkurrens räckte 2,27 för att vinna tävlingen. 2,30 klarade han först i sitt fjärde försök....
 Tredje försöket på 2,30 var så värdelöst att jag verkligen ville ta den höjden, därav extrahoppet. Det hoppet och två till var jag nöjd med, sade Holm.
På vägen hem från Öland i torsdags blev Holms son Melwin magsjuk. Det smittade och Holm berättade efteråt att han kände sig helt orkeslös.
 Anledningen att jag hoppade var att det var hemmaplan. Kanske också att jag hoppades på ett mirakel, att kraften skulle finnas i kroppen. Annars har jag lovat mig själv att inte hoppa under såna här omständigheter, sade Holm.
Någon oro inför VM gick dock inte att spåra.
 Jag är stabil över 2,30 och det är fyra veckor kvar till VM, sade Holm bestämt.

Kristiansson vann
En annan hoppare med VM-drömmar är Patrik Kristiansson. Han vann stavtävlingen på 5,60.
 Det hoppet var bra, felet var att inte ribban låg rätt. Det är svårt att spekulera men det kan ha varit 5,80. Jag har bara en tävling kvar innan VM men det är ingen fara. Jag har en massa träning kvar också, sade Kristiansson.
Kristianssons sambo Carolina Klüft spelade en mer undanskymd roll under Götagalan. Hon deltog endast i kula där hon blev fyra på 13,86.
 Jag fick till två bra stötar även om jag blev lite för ivrig och stressad. Med tanke på omständigheterna kändes det rätt att tävla, sammanfattade hon.

Mer läsning

Annons