Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är Granlo BK:s nya ordförande: "Jag kände att någon måste ta tag i saken"

För andra gången har Granlo BK en kvinnlig ordförande i föreningen. Det är Ulrika Södrin som tagit rollen som klubbens nya ordförande.
"Det känns spännande, sen finns det också en annan sida som får en att känna sig lite knäsvag", säger hon.

Annons

Ulrika  Södrin är Granlo BK:s nya ordförande.

För drygt en vecka sen genomförde Granlo BK Sundsvall sitt årsmöte och då utsågs den nya styrelsen för föreningen. Tidigare har Lennart Karlqvist haft rollen som ordförande, men nu har Ulrika Södrin tagit över.

– Det känns otroligt roligt att få det förtroendet. Sen finns det en annan sida som får en att känna sig lite knäsvag. Det är en stor verksamhet som man får ansvara för, säger Ulrika Södrin.

Hon har varit verksam i klubben i tre år. Från början kom hon in som förälder och blev senare även ledare i ett av sina barns lag. Därefter har hon lett klubbens ungdomsverksamhet i två år, vilket har varit något som Södrin trivts med.

– Då hade jag det yttersta ansvaret att samordna ungdomslagen. Det var bra, men det är inte alldeles lätt att få ihop ledare alla gånger. De spretar litegrann och vill köra sitt race, säger hon.

Men nu har hon övergått till att vara klubbens ordförande istället, vilket innebär andra uppgifter och ett större ansvar.

– När jag fick förfrågan om jag ville bli ordförande var jag osäker. Dels för den ekonomiska delen, men även för att engagemanget varit svagt. Men jag kände att någon måste ta tag i saken.

Nu är den nya styrelsen klar och det kommer att vara en representant från ungdomssidan, en som har koppling till fotbollen. En från A-lagssidan och även en extern som inte har någon koppling till föreningen.

– Nu känns det som att vi har fått in alla delar. Jag tror det är bra att ha en person som står utanför föreningen. Det kommer att vara en stor tillgång, att ha någon som kan komma med andra insynsvinklar, säger Ulrika Södrin.

Läs också: Granlo BK:s livsnödvändiga resultat – går över en halv miljon plus

Granlo BK har haft det tufft ekonomiskt, men det är något som klubben jobbar med hela tiden. Lennart Karlqvist och Inger Svensson som tidigare har suttit i styrelsen kommer fortfarande vara delaktiga i föreningen.

– Lennart har tagit en enorm roll i den ekonomiska delen som har varit och de ekonomiska problemen. Han kommer att finnas kvar på de delar i marknadsdelen som jag kanske känner att jag behöver stöttning i. För där kan jag känna att jag inte är lika stark som han har varit, säger hon.

Lennart Karlqvist, tidigare ordförande för Granlo BK.

Tidigare ordförande Lennart Karlqvist har gjort sitt efter två perioder. Han tror på Ulrika Södrins nya roll.

– Det är bara för henne att kämpa. Hon är en bra ledare, det känns tryggt. I första hand kommer jag att backa upp Ulrika, säger han.

Något som Södrin vill uppnå är att föreningsverksamheten ska bli mer gemensam.

– Jag vill att saker och ting ska fungera för allihopa. Få ungdomsverksamheten att växa och få så många ungdomar som möjligt att stanna i föreningen. Jag vill att det blir en gemensam vi-känsla inom hela föreningen, säger Ulrika Södrin.

Mer läsning

Annons