Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppfull Kajsa tillbaka på hemmaplan

/
  • Kajsa Bergqvist har gjort en stark comeback och är mycket hopfull inför fortsättningen av höjdsäsongen.

Två tävlingar, två hopp, två kanonresultat. Kajsa Bergqvist säsongstart har aldrig varit mer hoppfull. —  Jag har blivit coolare än tidigare, säger Bergqvist till TT inför tisdagens hemmatävling i Sollentuna.

Annons
2,00 i premiären i Malaga, 2,01 i Europacupen i Gävle Kajsa Bergqvist lyfter mot höga höjder igen.
Trots en osäkerhet kring hälseneskadan har den svenska höjdstjärnan aldrig öppnat en utomhussäsong på ett bättre sätt.
Orsaken är varken häxdoktor eller superbehandling.
Nej, Kajsa Bergqvist har blivit coolare.
 Nu tar jag en tävling i taget. Om jag hade tagit såna här höjder tidigt på säsongen för något år sedan hade jag förmodligen tänkt VM-guld, VM-guld, så fungerar jag inte längre. Jag har blivit betydligt lugnare inför tävlingarna, säger Bergqvist, som inte längre besväras av sin skada.
 Visst dyker det upp några hjärnspöken ibland. Men jag kan inte gå runt och tänka på att jag varit skadad en längre tid. Nu ger jag mig tusan på att klara hoppen och sen kör jag bara på.
Kajsa Bergqvist är på strålande humör och hon medger att livet känns ganska bra just nu.
Inte minst med tanke på att på Sollentunas Folksam Grand Prix bara är timmar bort och endast tre kilometer från föräldrahemmet.
I lördags tränade Bergqvist på Sollentunavallen, en arena som hon även spelat fotboll på som knatte en gång i tiden.
 Men lagsport var inget för mig. Jag var alldeles för individuell och ville vara överallt på planen.
Sist Kajsa tävlingshoppade i Sollentuna slog hon banrekord med 1,92. Nio år har gått och nu är det dags att radera den gamla noteringen.
 Ja, det vore en skam om jag inte tog det. Det ska bli jätteroligt att tävla i Sollentuna igen och jag kommer nog att känna hälften av publiken på läktaren.
Den 28-åriga svenskan är ensam om att ha hoppat över två meter i år. Närmast följer bulgariskan Venelina Veneva samt ryskan Tatiana Kivimjagi som bägge hoppat 1,98.
Skador är enligt Bergqvist orsaken till de låga höjderna.
Inför ett stundande VM i Helsingfors räknar hon med att guldhöjden kommer att hamna runt 2,06-2,07.
 Jag är övertygad om att det kommer bli en tuff tävling och att många kommer att höja sig. Tills dess behöver jag främst bli kvickare i benen.
Fysiskt har Bergqvist aldrig varit starkare, hon lyfter inte mer på skivstången men har fått en helt annan känsla i kroppen när hon trycker ifrån i upphoppet.
 Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gjort mig starkare. Det bara känns så, en positiv känsla. Jag hoppas att jag kan behålla den och ta den med mig i fortsättningen, säger hon.
När världsrekordet, 2,09 satt i Rom 1987 av bulgariskan Stefka Kostadinova, kommer på tal höjer Bergqvist huvudet och tittar upp som om en osynlig ribba seglade en meter över huvudet.
Sen säger hon:
 Det är inget omöjligt världsrekord. Absolut inte...
2005 ser ut att bli ett hoppfullt år för Kajsa Bergqvist.

Mer läsning

Annons