Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopplaget trea i premiären

Annons
Svenska hopplaget tog bronsplatsen när årets nationshoppningsserie hade premiär i helgen i Österrike. Ledning efter första omgången byttes mot en tredjeplats sedan alla tre ryttarna som red i andra omgången ådragit sig nedslag.
 Det var inte så stort men väldigt väl byggt, och det var inte många felfria rundor, säger Maria Gretzer som red som fjärde ryttare i laget.
Tolv lag startade i Linz-Ebelsberg och åtta gick vidare till andra omgången där tre ryttare per nation startade. Segrade gjorde Spanien och Österrike tog andraplatsen på hemmaplan.
 Spanien kan bli farliga, de har bra ryttare. Italien som vi trodde skulle bli de stora konkurrenterna gjorde inte speciellt bra ifrån sig, säger Gretzer.
I potten i nationshoppningsligan ligger en plats i hoppningens superliga, där åtta nationer rider. Sverige missade att gå upp i superligan i höstas när laget förlorade poäng i seriens sista deltävling i Argentina.
I det svenska laget i Österrike red Maria Gretzer/Spender S, Peder Fredricson/Magic Bengtsson, Linda Heed/Thunderbird och Niklas Arvidsson/Cagliostro.
Nästa helg fortsätter nationshoppningarna med andra omgången i Köpenhamn.

Mer läsning

Annons