Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hört och hänt i kortbane-VM

Annons
INGEN FRAMGÅNG I FJÄRIL. Lars Frölander simmade OS-gulddistansen 100 m fjäril för första gången sedan 2003 i ett mästerskap. Men det blev ingen lyckad comeback för Frölander.
 Ska man gå till final vill man att simningen ska kännas lätt, men det gjorde den inte. Så då var det lika bra att få satsa hundraprocentigt på lagkappen, sade Frölander som bara hade 24:e tid i försöken med 53,50.
I kortbane-EM i december tog han överraskande guld på halva fjärilsdistansen och simmar den i VM med start på fredag.
 Vi får se hur mycket lagkappen har tagit. Men jag har ju en vilodag i morgon (läs torsdag), sade Frölander som i stället fick glädja sig över silvret i lagkappen. (TT)

MÅNGA UTSLAGNA. Första dagen bjöd på en svensk medalj men också en del bakslag. Bara två av åtta individuella simmare gick vidare från försöken på onsdagsmorgonen och båda Hanna Eriksson (50 m bröstsim) och Martin Gustavsson (100 m bröst) slogs ut i semifinalen på kvällen med 14:e respektive 13:e tid.
 Det var en halvdan dag. Det var lite för många som var långt från sina bästa tider. Men vi kom till Shanghai sent och vi har fortfarande mycket kvar, sade förbundskaptenen Thomas Jansson hoppfullt. (TT)

GULD DIREKT. Hemmanationen Kina har börjat jakten inför hemma-OS i Peking för två år sedan. Och redan i onsdagens tredje final kom det första guldet genom Qi Hui som vann damernas 400 m medley inför en entusiastisk och högljudd hemmapublik.
Det blev ytterligare två medaljer på damsidan genom laget på 4x200 m fritt (silver) och Yang Yu (brons) på 200 m fjäril. Därmed har Kina redan toppat senaste kortbane-VM i Indianapolis 2004 då det blev två silver och ett brons. (TT)

STJÄRNA HOPPADE AV. Den sydafrikanske stjärnan Roland Schoeman hoppade överraskande av kortbane-VM i Shanghai i sista sekund. Därmed saknas ytterligare ett stort namn på herrsidan. Den dubble världsmästaren i Montreal i somras känner sig sliten efter Samväldesspelen som nyligen avgjordes i Melbourne. Sedan tidigare saknas stora namn som australierna Ian Thorpe och Grant Hackett och amerikanske stjärnan Michael Phelps. (TT)

Mer läsning

Annons