Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huselius, Tallinder och Lilja tas till nåder

Sex månader efter sexskandalen i samband med Sweden Hockey Games i februari har Svenska ishockeyförbundet fattat sitt slutgiltiga beslut. Kristian Huselius, Henrik Tallinder och Andreas Lilja får spela i Tre Kronor igen — efter nästa säsong. Efter ett möte togs spelarna till nåder.

Annons
Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund, generalsekreterare Michael Englund och spelaren Kristian Huselius träffades på onsdagen. Huselius var en av de tre spelare i Tre Kronor som kallades till polisförhör mitt under Sweden Hockey Games i februari efter en sexskandal på spelarhotellet i Stockholm.
Spelarna har varit avstängda från landslagsspel sedan dess.
Vid mötet framförde Kristian Huselius en ursäkt till förbundet och han hade även med sig en skriftlig ursäkt från Henrik Tallinder. Därmed anser förbundet att spelarna kan tas till nåder i Tre Kronor igen. Andreas Lilja bad enligt förbundet tidigt om ursäkt för sitt handlande. Förbundsstyrelsens beslut blev att trion är tillgänglig för landslagsspel om ett år säsongen 2006/2007.
 Nu hoppas både vi och spelarna att vi kan lägga det här bakom oss och gå vidare, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund i ett pressmeddelande.
I pressmeddelandet understryker Ishockeyförbundet att de tre spelarnas agerande under Sweden Hockey Games är långt ifrån förbundets värderingar. \"Men när Kristian Huselius nu direkt till förbundet framför en ursäkt och Henrik Tallinder gör detsamma i brevet, och de båda tycks inse vidden av sitt handlande, anser svenska Svenska ishockeyförbundet att det är rimligt att begränsa den tid då de tre inte är tillgängliga för landslagsspel till drygt en säsong\", skriver förbundet.
De tre spelarna är tillbaka i NHL till den kommande säsongen. Kristian Huselius är tillbaka i Florida Panthers, Andreas Lilja har skrivit på för Detroit och Henrik Tallinder tillhör Buffalo.

Mer läsning

Annons