Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HV:s Petrasek nöjd trots smällen

Han såg aldrig vad som hände. Han vet bara att nacken värker. David Petrasek fick ta konsekvenserna av Färjestadsbacken Martin Sevcs vårdslöshet och eventuella frustration. Det kunde han ta. –  Det viktigaste var att vi vann, nu har vi en bra chans att ta hem det här, säger HV71-backen efter knocken och söndagens 7– 5-seger i SM-semifinalen.

Annons
Den omdiskuterade smällen kom efter tolv minuter av den tredje perioden, 55 sekunder efter att HV-forwarden Björn Melin punkterat den femte SM-finalen med 7 5-målet.
Petrasek åkte ner i sarghörnet för att hämta pucken och hann aldrig se att tjeckiske landslagsbacken Martin Sevc kom bakifrån i hög fart.
Tacklingen tog illa.
När Petrasek träffades mot nacken blev han liggande, omtöcknad och omtumlad. Efteråt kunde han ändå konstatera att han klarat sig undan relativt lindrigt.
 Det är mest i nacken som det känns, säger han i omklädningsrummet.
 Det var den som fick ta hela smällen.
TT: Ingen hjärnskakning?
 Nej, det tror jag inte. Det känns inte så nu i alla fall.

Armbågen högt
Efter matchen hade Petrasek själv ingen uppfattning om hur tacklingen såg ut. Däremot var båda tränarna, Per-Erik Johnsson i Färjestad och Pär Mårts i HV71, överens:
Domaren Marcus Vinnerborg gjorde rätt som gav tjecken matchstraff för tackling mot huvudet. Sevc blir dessutom avstängd minst en match, samtidigt som ärendet hamnar i förbundets disciplinkommitté.
 Jag såg på jumbotronen efteråt att han hade armbågen högt uppe, så det var riktigt att han fick lämna matchen, konstaterar Johnsson.
På presskonferensen fick FBK-tränaren också frågan om vad han kommer att säga till Sevc med anledning av tacklingen.
 Det tar jag med honom, sade Johnsson och lät samtidigt förstå att det inte är en helt okomplicerad historia eftersom Sevc, som kom till Färjestad från Kladno i slutet av januari, varken talar svenska eller engelska.

HV i överläge igen
Lika komplicerad som kommunikationen blir mellan FBK-ledningen och Sevc, med backen Radek Hamr som mellanhand, lika komplicerat läge har Färjestad hamnat i efter den femte SM-semifinalen.
Efter 4 0-segern i Jönköping senast var det Färjestad som hade slutit näven runt initiativet.
Nu är det tillbaka hos HV.
På söndagen tog Färjestad ledningen med 1 0 för femte matchen i följd, men för tredje gången lyckades HV71 ändå vinna. Punkteringen såg länge ut att vara Per Gustafssons 6 3-mål i slutet av den andra perioden. Men Färjestad gav matchen ett sista andetag i inledningen av den tredje, när Pelle Prestberg reducerade till 4 6 efter 2.45 och Emil Kåberg slog in 5 6 efter 10.23.
Det var ändå inte tillräckligt inte när HV-forwarden Björn Melin trampade runt Färjestadsbacken Thomas Rhodin och slog in 7 5 efter 12.02, Melins andra mål i matchen.
Nu återvänder semifinalserien till Karlstad för match nummer sex, på tisdag.
Petrasek tror och hoppas att han kan spela.
Avstängde Martin Sevc gör det inte.

Mer läsning

Annons