Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hysén ordnande segern mot bottenlaget

Djurgården kom tillbaka snabbt efter Uefacupsmällen.
Men torsdagens möte med Cork satt nog i benen.
Allsvenskans ledarlag höll på att tappa bort segern mot jumbon Assyriska. Till slut blev det 2—0, tack vare tvåmålsskytten Tobias Hysén.

Annons
Det mesta talade för Djurgården i söndagens möte med Assyriska, som inte bara hade tabelläget emot sig. Laget hade hemmaplan på Djurgårdens hemmaarena Stockholms stadion. Egna Bårsta dög inte av säkerhetsskäl och Råsunda var upptaget.
Tydligen förvirrande för fansen. Endast 5 755 hade hittat till Stadion.
Det var länge uppenbart att det var toppen mot botten. Djurgården var bättre i allt i första halvlek och fick snabbt utdelning. Erland Hellström hade visserligen fingrarna på Tobias Hyséns välplacerade vänsterfrispark i elfte minuten, men kunde inte hindra bollen från att gå in i sitt vänstra kryss.
 Jag har slagit såna frisparksmål några gånger förr, gjorde mål i Häcken i nån träningsmatch, mindes Hysén.
Erland Hellström hann rädda tre djurgårdsfrilägen innan hann hade änglavakt vid nästa farliga frispark för Djurgården. Johan Arnengs skott tog i stolpen. Vänstertalangen Stefan Batan jagad av bland andra Djurgården hade Assyriskas bästa chans i första halvlek, men sköt över.
Så Djurgården fick nöja sig med 10 i halvtid och släppte onödigt i från sig initiativet efter pausen. Assyriskas välbefolkade mittfält började ta över och laget vaskade fram en antal halvchanser mot ett stillastående Djurgården.
 Vi var nog lite trötta efter matchen mot Cork och resan i fredags. Vi skulle ha tagit död på matchen i första halvlek, men nu känner man mest lättnad, sade Djurgårdens tränare Kjell Jonevret.
 Men vi borde väl ha orkat åtminstone 15-20 minuter efter pausen. Vi blev för passiva, samma fel som vi gjort i andra matcher, sade en självkritisk Tobias Hysén.
Denne kunde dock glädja sig åt utökad målskörd till sex i årets allsvenska. Hans 20 i 85:e minuten var betydligt mer tursamt än frisparkskanonen. Men kom som en befrielse efter Assyriskas uppryckning.
Nu väntar ett par veckors allsvensk vila.
 Lite sliten är man, vi har fått slita många matcher, det kommer att bli skönt med lite vila. Nu har vi satt press på de andra lagen i toppen, sade Hysén.
Assyriskas allsvenska resa blir tyngre. Uppryckningen efter Sundsvallsfloppen gav ingen poäng. Och det finns uppenbara brister i både trupp och spel.
 Vi visade i alla fall vad vi kan i dag, sade tränaren José Morais.

Mer läsning

Annons