Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag gör Katende comeback

/
  • – Det är en så klart en bra bit kvar, jag har varit borta från boxningen länge, nu ska vi se hur ryggen reagerar när jag går matcher igen. Sjukgymnasten sade att den ser bättre ut än tidigare och det räcker gott för mig, säger Katende.
  • – Det är en så klart en bra bit kvar, jag har varit borta från boxningen länge, nu ska vi se hur ryggen reagerar när jag går matcher igen. Sjukgymnasten sade att den ser bättre ut än tidigare och det räcker gott för mig, säger Katende.

Ett diskbråck tvingade Kennedy Katende att vila från både träning och tävling. Men nu är han tillbaka i ringen.
I dag gör han sin första tävlingsmatch sedan OS i Peking.

Annons

– Jag har längtat, det ska bli kul att gå matcher på riktigt igen, säger Kennedy Katende som i dag boxas i tävlingssammanhang för första gången sedan OS i Peking. Han är i Pula i Kroatien för att slå sig fram i den internationella turneringen Arena Cup.

Efter OS-turneringen förra året drabbades Katende av ett svårt diskbråck som hindrat honom från såväl träning som tävling under lång tid. Under våren har han sakta blivit bättre.

– Det är en så klart en bra bit kvar, jag har varit borta från boxningen länge, nu ska vi se hur ryggen reagerar när jag går matcher igen. Sjukgymnasten sade att den ser bättre ut än tidigare och det räcker gott för mig, säger Katende.

Han hoppades göra comeback i boxningsringen under SM i Lund redan i april, men då gjordes bedömningen att ryggen behövde mer vila. Nu vill han ha en riktig genomkörare under tävlingarna i Kroatien.

– Jag har egentligen inga förväntningar alls. De kommer att vara bra boxare på elitnivå där och jag vill mest komma dit och köra och känna hur det känns i kroppen.

Den senaste månaden har Kennedy Katende kunnat träna lite hårdare och även hunnit vara på träningsläger i London och fått sparring av andra OS-meriterade boxare.

– Det kändes bra, men på reaktionen saknas det också en del. Jag hinner se alla slag och så, men ryggen måste komma igång igen. Jag är inte i toppform än, men det är bara för att jag har varit borta länge. Det känns som att det kommer.

Trots att han har ett år bakom sig med en krånglande rygg som gång på gång protesterat när Kennedy inte vilat tillräckligt är han vid gott mod. Han tror fortfarande att satsningen mot VM i Milano i höst håller.

– Ja, det måste det göra. Vi får se hur jag ska träna, men jag kommer att satsa hårt.

 

 

 

Mer läsning

Annons